Bod van Union voor stadion op Bemptsite officieel verworpen door gemeente Vorst

© BELGA

Het bod dat de voetbalclub Union Sint-Gillis had uitgebracht voor de bouw van een nieuw stadion op de Bemptsite in Vorst, is dinsdagavond op de gemeenteraad verworpen. De oppositie heeft zich tijdens de stemming onthouden.

Bron: BELGA

Union beschouwt een nieuw stadion als cruciaal voor de toekomst van de club. Het huidige Joseph Marienstadion is namelijk niet geschikt om Europese wedstrijden te spelen. De club had daarom aan de gemeente Vorst een bod van 3,5 miljoen euro overgemaakt om een stadion te kunnen bouwen op de Bemptsite.

Het schepencollege had eerder al een negatief advies uitgebracht voor de stadionplannen. Tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond, die bijgewoond werd door een twintigtal supporters van Union, werd het bod dan ook officieel afgewezen. 

Onderhandelingen met Brussels Gewest

De gemeenteraadsleden erkennen wel de noodzaak van een nieuw stadion om de levensvatbaarheid van Union in eerste klasse te garanderen. Er werd een amendement aangenomen dat verdere onderhandelingen met de club en het Brusselse Gewest garandeert.

Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) had vorige week al aangekondigd dat hij samen met minister-president Rudi Vervoort (PS) de besprekingen over het stadiondossier zou overnemen.

Aangeboden door onze partners