Vrouwenvoetbal Super League Eendracht Aalst Ladies

Kapitein Lieselot De Kegel werkt met Eendracht Aalst Ladies naar volgend seizoen toe: “In play-off 2 een beter figuur slaan”

“Ik ben niet meteen iemand met een grote mond of iemand die graag in de belangstelling staat, maar ik vind het wel een eer om de aanvoerdersband van Eendracht te dragen”, zegt Lieselot De Kegel fier.© Gregory Van Gansen

Aalst -

In augustus vertrok de Nederlandse Niekie Pellens plots met de noorderzon in Aalst. De Roosdaalse Lieselot De Kegel werd zo de nieuwe kapitein bij de Eendracht Aalst Ladies en de lerares LO in het kleuteronderwijs vult die rol plichtbewust in.

Wim Redant

Met een beschamend rapport van 4 op 54 is Aalst aan een draak van een seizoen bezig, maar de sfeer in de groep blijft niettemin uitstekend. Lieselot De Kegel waakt als een waardige kapitein over het welzijn van de club. “Ik ben niet meteen iemand met een grote mond of iemand die graag in de belangstelling staat, maar ik vind het wel een eer om de aanvoerdersband van Eendracht te dragen”, zegt De Kegel fier. “Ik probeer ervoor te zorgen dat iedereen zich goed in zijn vel voelt en fungeer als klankbord. Ik ben intussen ook al aan mijn zevende seizoen bezig bij Aalst. De onderhandelingen om mijn contract te verlengen zitten inmiddels in de beslissende eindfase. Bij Eendracht schreeuwen we niet tegen elkaar. We moedigen elkaar aan en ondersteunen elkaar.”

In Oostakker kraakten de Ajuinen pas in het slotkwartier tegen AA Gent Ladies. “We speelden een goede eerste helft”, meent de kapitein. “Vlak na rust slikten we meteen een treffer, maar we klommen snel langszij. Na een tweede tegentreffer zakten we door het ijs en gingen we finaal met 4-1 onderuit. Bij Gent werden frisse krachten in de strijd gegooid die niet onder moesten doen aan de basisspeelsters. Over die luxe beschikken wij niet wegens onze smalle kern. Loes Van Mullem stond nog aan de kant nadat ze tegen Club YLA een hersenschudding opliep. Sheila Broos was geschorst en Chanel Vandenhouwe gaf verstek nadat ze haar wijsheidstanden liet verwijderen.”

Schade beperken in Leuven

Na een vrij carnavalsweekend wacht Aalst de trip naar competitieleider OH Leuven. “We beseffen dat in Leuven normaliter niets te rapen valt. De schade beperken vanuit een goede organisatie wordt de boodschap om zo weinig mogelijk tegengoals te slikken. We bewezen al dat we een stevige verdediging kunnen neerzetten, maar kunnen dat helaas nog geen negentig minuten aanhouden. We werken nu naar play-off 2 toe en ook naar volgend seizoen wanneer de rode lantaarn wel degradeert. De club wil de ploeg bij elkaar houden en versterken zodat we op de middenmoot mogen mikken. In play-off 2 willen we straks ook een beter figuur slaan.”

Aangeboden door onze partners