Voetbal 1ste Provinciale SK Denderhoutem

SK Denderhoutem na nul op twaalf in vieze papieren: “Met een mogelijke degradatie werd nooit rekening gehouden”

Wesley Van Den Borre verlengde ondertussen zijn contract al bij SK Denderhoutem: “Ik maak me op voor een zeventiende seizoen bij de club van mijn dorp.”© Gregory Van Gansen

Denderhoutem -

Op den Deysel werden ambitieuze plannen gesmeed om volgend seizoen vol voor een eindrondeticket te gaan, terwijl de club dan ook van plan is een licentiedossier in te dienen voor derde afdeling. Na een nul op twaalf is het plots alle hens aan dek om het hachje dit seizoen te redden.

Wim Redant

Denderhoutem opende het jaar 2023 met thuiszeges tegen FC Kleit en SV Zottegem en er was geen vuiltje aan de lucht. Intussen ziet aanvoerder Wesley Van Den Borre (35), geboren en getogen in Denderhoutem, onweerswolken opdoemen boven den Deysel. “Denderhoutem raakt na een nul op twaalf stilaan in vieze papieren. “Ik ben aan mijn zestiende seizoen bezig bij Denderhoutem en kan me geen reeks van vier opeenvolgende nederlagen herinneren”, sakkert Van Den Borre. “Op Zele leden we een vermijdbare nederlaag. Zo domineerden we de eerste helft, maar vergaten we om ons voldoende te belonen en slikten net voor rust verrassend de gelijkmaker. Na rust werd Zele tot tien herleid, maar we deden te weinig met onze numerieke meerderheid en slikten zelfs een tweede goal, waardoor we de boot in gingen in een heuse zespuntenmatch. We misten wel Shane Van Kerkhoven en zagen Mathias De Schrijver uitvallen, maar daar mogen we ons toch niet achter verschuilen.”

Denderhoutem zakte weg naar een met Mariakerke gedeelde twaalfde plaats en moet alle zeilen bijzetten terwijl de kalender niet eenvoudig oogt. “We ontvangen volgende week DT Borsbeke, dat nog op titelkoers zit en trekken nadien naar KSK Vlaamse Ardennen, wat evenmin een geschenk is. Borsbeke betekent evenwel een derby en we spelen thuis waar we het blazoen absoluut willen oppoetsen na twee nederlagen nadat we er in 2022 ongeslagen bleven. We viseerden een rustig seizoen. Met een mogelijke degradatie werd nooit rekening gehouden.”

Linkerflank afdweilen

Van Den Borre tekende inmiddels bij. “Ik maak me op voor een zeventiende seizoen bij de club van mijn dorp. Ooit trok ik naar Rapide Lebbeke, dat toen in derde provinciale speelde terwijl Denderhoutem ook nog in derde actief was. Ik kende er twee jaar lang veel blessureleed en keerde terug naar Denderhoutem, waarmee ik de opgang meemaakte van derde naar eerste provinciale. Ik werk als arbeider in een Ninoofse drankencentrale, waar de vroege shift goed te combineren valt met het voetbal. Ik miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en mag niet mopperen. Zolang ik het fysiek aankan, blijf ik als linksachter de flank afdweilen.”

Aangeboden door onze partners