Voetbal 3de provinciale C KSK Zingem - VV Horebeke: 2-4

VV Horebeke blaast titelstrijd nieuw leven in na de winst bij KSK Zingem: “Ploeg toonde mentale veerkracht na dubbele achterstand”

Yari De Vrieze slikte een rode kaart tegen Zingem.© Geert De Rycke

Horebeke -

VV Horebeke won de inhaalwedstrijd in Zingem met 2-4. De thuisploeg had na een kwartier al een dubbele voorsprong op het bord, maar kon die niet vasthouden. Beide ploegen eindigden met tien na een bijzonder genietbare topper. Horebeke nadert tot op drie punten van koploper VV Volkegem.

Freddy De Geest

Na twee minuten prikte Kevin Vandewalle de bal al tegen de touwen. Het kwartier was pas volgemaakt of er stond al 2-0 op het scorebord na een doelpunt van Gilles D’Hondt. “We waren allebei goed aan de match begonnen, maar Zingem benutte de kansen en wij niet”, zegt Horebeke-coach Bart Van Renterghem. “Na de dubbele achterstand veranderden we de veldbezetting. We kozen ervoor om met drie achteraan te spelen. Halfweg de tweede helft zorgde Pieter Vleminckx voor de aansluitingstreffer. We kwamen goed de kleedkamer uit en bogen in goed vijf minuten de achterstand om in een voorsprong. Na de rode kaart voor Manu De Clercq (Zingem) en onze Yari De Vrieze zorgde Gwenn Martens voor de 2-4. Zingem kwam in het slot nog opzetten, maar kwam niet verder dan enkele halve kansen. Uiteraard is dit een belangrijke zege. Mijn ploeg toonde mentale veerkracht na de 2-0. Na vier overwinningen op rij naderen we tot op drie punten van leider Volkegem.”

Kleine clubs strijden voor promotie

Na de korte break wacht voor VV Horebeke de moeilijke verplaatsing naar Eendracht Deftinge. “Eerst gaan we even nagenieten van deze driepunter. EC Deftinge hield Volkegem (0-0) in bedwang en dus mogen ook wij ons aan veel weerwerk verwachten. Een week later zakt Volkegem naar Horebeke af. Ik denk niet dat die wedstrijd de titelstrijd zal beslissen. Er zijn immers nog veel moeilijke wedstrijden tegen ploegen die strijden voor de eindronde of tegen de degradatie vechten. Iedere wedstrijd moeten we gefocust aanpakken. Zingem hebben we nu definitief teruggeslagen. De strijd voor de titel wordt een duel tussen mijn ploeg en Volkegem. Het is mooi dat twee kleine clubs naar tweede provinciale mogen lonken.”

Horebeke kan voor een primeur zorgen aangezien het nog nooit in tweede provinciale uitkwam. “Dat klopt. Het leeft steeds meer, maar we zijn er nog niet. Van de negen nog te spelen wedstrijden spelen we er vijf thuis. Dat moet een voordeel zijn. Of we klaar zijn voor de overstap? Dat denk ik wel. Sportief en qua mentaliteit heeft de ploeg stappen gezet. In functie van volgend seizoen hebben we spelers aangetrokken die een meerwaarde zullen betekenen. Promoveren zou ook betekenen dat de jeugdwerking een geweldige boost krijgt. Dat alles samen prikkelt en motiveert iedereen die met Horebeke is begaan.”

Quote Extra

Aangeboden door onze partners