Na heisa rond ‘FC De Kampioenen’: Herman Verbruggen spreekt over woke in ‘De wonderjaren’

© VRT

In het tweede seizoen van ‘De wonderjaren’ op Eén zoekt Siska Schoeters (40) binnenkort opnieuw naar antwoorden rond opvoeden. Daarbij passeren thema’s als seksualiteit en sociale media. Opvallend: na de heisa rond geschrapte afleveringen van ‘FC De Kampioenen’ komt acteur Herman Verbruggen (60) spreken over woke.

Verbruggen is één van de BV’s die aanschuiven bij Schoeters en haar nieuwe sidekick Robin Keyaert. In de aflevering met Verbruggen gaat het over hoe ouders zich moeten gedragen als hun kinderen woke zijn. Een thema dat de acteur, zelf vader van twee tienerdochters, niet koud laat: toen FC De Kampioenen vorige zomer onder vuur lag wegens gedateerde en racistische humor sprak hij er zich al over uit.

“Ik ben helemaal voor de woke-gedachte, maar moet je dan zomaar alles uitgommen en wegkappen?”, klonk het toen. “Ik denk niet dat je het publiek zo meekrijgt. Laat mensen zelf beslissen wat ze nog willen zien of niet. Desnoods met een disclaimer.”

LEES OOK. Makers ‘FC De Kampioenen’ verdedigen afleveringen die geschrapt zijn: “De slinger is nu aan het doorslaan” (+)

Naast Verbruggen zijn ook Maaike Cafmeyer, Metejoor, Willy Somers, Sarah Mouhamou, Elodie Ouedraogo, Cath Luyten en Ben Segers te gast in De wonderjaren. Het tweede seizoen start op 8 maart bij Eén.(dvg)

Aangeboden door onze partners