‘40-45’ verhuist in 2024 naar Nederland

Nadat ‘40-45’ in Vlaanderen meer dan 750.000 bezoekers lokte, verhuist de spektakelmusical van Studio 100 volgend jaar naar Nederland. Zonder de originele cast, weliswaar, en met een aangepast script. Zo speelt de Nederlandse versie zich af in Rotterdam.

Het was de Nederlandse mediamagnaat en theaterproducent Joop van den Ende die Gert Verhulst overtuigde om de voorstelling over de Tweede Wereldoorlog ook naar onze noorderburen te brengen. Studio 100 is naar eigen zeggen zeker dat “het verhaal van deze donkere periode absoluut verteld moet blijven worden”.

LEES OOK. ‘40-45’, de grootste musical van België ooit, stopt ermee: “Ik ga het niet droog houden bij de laatste voorstelling” (+)

“We zijn trots om 40-45 naar Nederland te brengen”, zegt Verhulst. “De Tweede Wereldoorlog heeft in vele huiskamers zijn sporen nagelaten. Maar naast de donkere scènes brengen we ook, en vooral, een boodschap van hoop.”

Bij ons ging 40-45, met Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in de hoofdrollen, al in 2018 in première. Sindsdien groeide de show uit tot de meest succesvolle Vlaamse musical ooit. In Nederland zal de voorstelling vanaf 2024 te zien zijn in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.(dvg)

Aangeboden door onze partners