Voetbal  3de Provinciale D KVVE Massemen

Laurens De Bruycker zit met KVVE Massemen op schema: “Proberen ons voetje naast dat van de toppers te zetten en soms lukt dat aardig”

Laurens De Bruycker werd dit jaar bevorderd tot kapitein. “Ik debuteerde op mijn negentiende bij Massemen en zeven jaar later ben ik er nog aan de slag.”© Geert De Rycke

Massemen -

Na een moeizame seizoenstart rukte aanvoerder Laurens De Bruycker (26) met KVVE Massemen op naar de vijfde plaats. De opmars van de promovendus werd gestuit door leider SV Sint-Antelinks, waardoor Massemen naar de achtste plaats tuimelde.

Wim Redant

Linksachter Laurens De Bruycker verhuisde van Wetteren naar zijn nieuwe woonst in Zottegem, maar aan Massemen bleef de bandagist trouw. “Ik studeerde podologie en orthopedie en zorg voor het vervaardigen van een kniebrace, waarbij ik vaak in Aalst neerstrijk, maar ik cover de volledige Vlaamse regio”, aldus De Bruycker. “Ik bond de eerste voetbalschoenen aan bij Westrem dat ik na drie jaar ruilde voor Standaard Wetteren. Daar stroomde ik door tot bij de beloften. Toen ging ik studeren in Gent en koos voor Massemen, een club die synoniem staat voor een goede sfeer met veel spelers uit de eigen regio, maar toch ook ambitieus is. Zo staat er een goede jeugdwerking op poten, waarbij de club over twee grasvelden beschikt naast een klein veldje voor de duiveltjes. Er is sprake van de aanleg van een kunstgrasveld, wat uiteraard een stap voorwaarts zou zijn voor de jeugdwerking.”

Op schema

De Bruycker vierde vorig jaar de titel met Massemen in vierde provinciale. “Het jaar voordien speelde corona nog spelbreker, maar vorig jaar was de titel het streefdoel en het lukte ook onder coach Wesley Verstraeten. Tegen onze titelrivaal KSK Vlierzele hadden we het twee keer moeilijk. We verloren de eerste wedstrijd van het seizoen, maar nadien zetten we een vlekkeloos parcours neer. Dit seizoen mikte de club op de vijfde plaats. Binnen de spelersgroep leefde de overtuiging dat we de linkerkolom konden halen. We zitten dus op schema en bewezen ook al dat we de toppers het vuur aan de schenen kunnen leggen. We verloren zondag van leider Sint-Antelinks, maar in de heenwedstrijd gingen we ginds wel winnen. Tegen die andere titelkandidaat VJ Baardegem lieten we een gelijkspel optekenen na een wedstrijd die we ook hadden kunnen winnen. We proberen ons voetje naast dat van de toppers te zetten en soms lukt dat aardig. Op Herzele-Ressegem straften we een foutje van de doelman af terwijl onze opponent de kansen verzuimde.”

Laurens De Bruycker werd dit jaar bevorderd tot kapitein. “Ik nam de aanvoerdersband over van Bjorn De Lassasie, die aanvankelijk zou stoppen maar finaal er toch een verlengstuk aan breide. Ik debuteerde op mijn negentiende bij Massemen en zeven jaar later ben ik er nog aan de slag. Ik tekende ook al opnieuw bij.”

Aangeboden door onze partners