Voetbal 2de provinciale C KSK Kallo

KSK Kallo zwaait Yannick De Bock uit: “Hij kreeg mijn fiat op voorwaarde dat we dertig punten zouden hebben”

Yannick De Bock krijgt nu meer tijd om voor zijn pasgeboren kind te zorgen. Hij opende de score tegen White Boys.© Erik Westerlinck

Beveren-Waas -

In de kelder van het klassement versloeg KSK Kallo zondag VK White Boys Sint-Niklaas (3-1). Met deze drie punten erbij kan men aan de Kapeldijk met een gerust gevoel van het voetbalvrije weekend genieten.

Dirk Van Bruysel

“We hadden deze wedstrijd al langer aangestipt als afscheid van aanvoerder Yannick De Bock”, zegt coach Ronald De Somviele. “Yannick zou vorig seizoen al stoppen, maar omdat we op een bepaald moment over onvoldoende spelers beschikten besloot hij toch verder te doen. Nu hij pas vader is geworden en we inmiddels al voldoende punten (dertig, red.) hebben om een rustige derde periode te spelen, had hij gevraagd om er een punt achter te mogen zetten. Hij kreeg mijn fiat op voorwaarde dat we dertig punten zouden hebben. Met de overwinning tegen White Boys hebben we dat streefdoel behaald en is het afscheid van Yannick meteen ook een feit.”

“Nochtans leek het aanvankelijk niet makkelijk te worden tegen White Boys”, aldus De Somviele. “Het was een kwartier knokken, maar nadien namen we de match in handen. Het deed deugd wanneer net Yannick De Bock halfweg de eerste helft de score opende. Jeng Abdoulie verdubbelde kort voor de pauze onze voorsprong. Na de rust kregen we een knullig doelpunt tegen na een hoekschop. De bezoekers begonnen dan vooral lange ballen naar ons doel te pompen, maar dat leverde hen weinig op. Integendeel het was Jordy Alkoubai die de 3-1-cijfers scoorde.”

Veertig punten

“Door deze overwinning zijn we nu gerust”, rekent De Somviele uit. “Vorig seizoen hebben we ons ternauwernood via de barrages kunnen handhaven, maar dit seizoen hoop ik de kaap van veertig punten toch te kunnen ronden. Dat lijken misschien niet veel punten, maar vergeet niet dat we de komende weken nog kleppers zoals KSK Kieldrecht, Sporting Sint-Gillis-Waas, SKL Doorslaar, SV Zaffelare, FCH Sinaai en Juventus Schoonaarde moeten bekampen. Geen gemakkelijk programma dus. Laten we nu eerst de batterijen opladen in het vrije weekend. Het zal voor iedereen even een adempauze zijn.”

Aangeboden door onze partners