“In mijn twee favoriete landen op één”: Jaap Reesema scoort met nieuw album in Vlaanderen en Nederland

© Inge Kinnet

Al na een week staat Jaap Reesema (38) zowel in België als Nederland bovenaan de charts met zijn nieuwe album. Een sterke start voor de Nederlander die straks solo deelneemt aan ‘Liefde voor muziek’.

Als je voor me staat is de Nederlandstalige debuutplaat van Reesema. In Vlaanderen brak hij destijds door in het Engels, als gastzanger bij Regi. Na het succes van Ellie liet Regi hem ook in het Nederlands zingen, onder meer in zijn Liefde voor muziek-hit Kom wat dichterbij. Sindsdien doet Reesema het ook op eigen houtje in zijn moedertaal.

LEES OOK. Onze recensent was niet helemaal onder de indruk van het nieuwe album van Jaap Reesema: “Net dat tikkeltje te veel van hetzelfde” (+)

Samen met Pommelien Thijs scoorde hij onder meer de hit Nu wij niet meer praten. Die staat ook op het album, dat zowel in de Ultratop als in de Nederlandse Album Top 100 meteen naar de eerste plek klimt. “Het is een droom om in mijn twee favoriete landen op één te belanden”, zegt Reesema. “Ik heb er hard aan gewerkt, en ben trots dat zo veel mensen het album omarmen.”

Momenteel werkt Reesema een uitverkochte clubtournee af. Binnenkort is hij een van de kandidaten in het negende seizoen van Liefde voor muziek op VTM.

LEES OOK. ‘Liefde voor muziek’ kijkt nu al vooruit naar jubileum: wordt seizoen 10 een ‘best of’? (+)

(dvg)

Aangeboden door onze partners