Eeklo huldigt sportkampioenen: “Francis Sevenoo krijgt Trofee voor Sportverdienste”

Na de coronapandemie was het de eerste huldiging waarin werd teruggeblikt op een volwaardig sportjaar.© Michel Wijne

EEKLO -

De sportraad zette in De Peignage de Eeklose sportkampioenen in de bloemetjes. Moutainbiker Francis Sevenoo won de Trofee voor Sportverdienste, loopster Lizzy Immesoete sleepte de Masters Trophy in de wacht en Philibert Blancke van Bowlingclub Ledeganck en snelwandelaar Dirk Bogaert kregen de Life Time Achievement Award.

“Ook onze Eeklose atleten zetten vorig jaar enkele straffe sportprestaties neer. Vaak in sporten die wat minder in de kijker komen”, zegt de voorzitter van de sportraad, Steven Lepoutre.

“Alles bij elkaar werd aan 65 atleten een medaille uitgereikt en 185 atleten kregen een erediploma. Ook verdienstelijke medewerkers Marc De Lobel van Biljartclub Elk Weird’Hem, Dylan Dobbelaere van Bowlingclub Ledeganck en Ann Claeys van Atletiekclub Meetjesland werden in de bloemetjes gezet.”

“Hopelijk vinden onze Eeklose atleten ook in 2023 weer de energie en motivatie om er opnieuw helemaal voor te gaan.”

Investeren

“Verder hoop ik dat ondanks de inflatie, de torenhoge energieprijzen en andere crisissen, het college van burgemeester en schepenen de moed vindt om in het belang van de sport en zijn beoefenaars de juiste beslissingen te nemen. Want blijven investeren in sport is belangrijk. Het is immers gezond en verenigt mensen”, aldus voorzitter Steven Lepoutre. (Michel Wijne)

De kampioenenhulde werd muzikaal opgeluisterd door Kuzo.© Michel Wijne

  

.

Aangeboden door onze partners