Voetbal 1ste Nationale Thes 3 - KVK Tienen 3

Laatste halfuur is er te veel aan voor uitstekend gestart KVK Tienen: “Tijd voor bezinning”

Singh Amardeep (KVK Tienen) houdt de bal af voor een opzittende Milan Troonbeecks (rechts)© Karel Hemerijckx

Na een uur spelen leek KVK Tienen met een bonus van 1-3 de schaapjes op het droge te hebben. Een fel drukkend Thes kwam in de slotminuut echter nog langszij en dat kwam bij gelegenheidskapitein Jonas Bogaerts en maats hard aan. Na Heist en Wezet het derde gelijkspel op rij voor KVK dat in de rangschikking ter plaatse blijft trappelen.

René Beelen

Door de afwezigheid van kapitein Hannes Meeus en Robert-Jan Vanwesemael waren verschuivingen een must in deze wedstrijd. Lucas Chantrain verscheen als rechtsachter aan de aftrap en Jonas Bogaerts werd centraal in de defensie uitgespeeld. Daan Matterne kreeg zijn plaats op de linkerflank waardoor Paolo Arrivas offensiever mocht voetballen.

De match barstte los met een afstandsschot van Thes dat via de paal tegen de netten ging. Via de bedrijvige Arne Naudts na een halfuur en met goals van Daan Matterne en Yvan Yagan leidden de tricolores met 1-3. Toch kwam Thes nog langszij. “Op het ogenblik dat we na amper een uur met 1-3 op winst kwamen was dat ook verdiend want we creëerden de meeste en betere kansen”, vindt Jonas Bogaerts. “We mochten terugblikken op een vrij goed eerste uur met waarbij we zelfs de mogelijkheid hadden om er 1-4 van te maken.

“Dat gebeurde echter niet en toen Thes steeds offensiever voor de dag kwam, zakten we terug. Dat zou echt niet mogen. Het is tijd voor bezinning. We moeten uitvissen hoe we in zo’n situatie voortaan beter kunnen doen. Terugzakken gebeurt automatisch en ook de vermoeidheid stak de kop op. Toen Thes tot 1-2 terugkwam wisten we dat het gevaarlijk zou worden maar dan was er een hoekschop die ons in de laatste minuut de gelijkmaker kostte. Bij stilstaande fases wordt er steeds op gehamerd dat iedereen alert blijft en zijn mannetje houdt, maar de bal viel heel slecht voor ons waardoor de speler de bal kon inkoppen.”

“Een punt op verplaatsing is niet slecht maar na een 1-3-voorsprong is deze draw echt zuur. We hadden ook pech met de noodgedwongen verschuivingen in de ploeg door het uitvallen van Andries Claes en Simon Bracké. Zelf blijf ik dit seizoen gelukkig gevrijwaard van blessures. Het afgelopen seizoen hielden blessures aan de schouder, neus en achillespees me geruime tijd van de velden. Dit gelijkspel is al onze derde draw, maar na Heist en profploeg Wezet opnieuw tegen een goede ploeg want Thes behaalt op eigen terrein altijd goede uitslagen.”

Aangeboden door onze partners