Voetbal 2de afdeling A KM Torhout - KSC Lokeren-Temse: 1-2

Nieuwe zege doet KSC Lokeren-Temse negen punten uitlopen op achtervolgers: “Van aftellen is geen sprake”

Gil Van Moerzeke zit in de rug van Bjarne Cardon. Van Moerzeke tekende voor de 0-2.© Rudy Declerck

KSC Lokeren-Temse zet de rush naar de titel verder. Na de winst op KM Torhout, dat in de heenwedstrijd nog een spectaculaire remonte op Daknam neerzette, is de kloof met de dichtste achtervolgers Jong Cercle en Sparta Petegem al opgelopen tot negen punten.

“Drie belangrijke punten na een lastige klip en de kloof is inderdaad weer wat groter. De buit is echter nog lang niet binnen. Van aftellen is geen sprake”, vat Lokeren-Temse-coach Cornelis na afloop samen. Hij zag zijn team de wedstrijd een uur lang rustig controleren en bij een 0-2 leek de partij beslecht. Door de tegentreffer van Vandekerckhove werd het toch nog bibberen tot het einde.

Het was de thuisploeg die via Vandekerckhove de eerste grote kans kreeg, maar Merckx redde. Ook een poging van Cardon werd door de bezoekende doelman gered. Aan de overkant kon enkel Van Moerzeke voor wat dreiging zorgen. “In het openingskwartier stonden we inderdaad onder druk”, bekent Cornelis na afloop toe. De eerste echte Lokerse aanval was nadien wel raak: Janssen duwde een voorzet van Vercauteren binnen. Het was meteen het sein voor de ommekeer. Lokeren-Temse ging nu wel domineren en kreeg kansen. Toen Boulaouali foutief werd gestopt kregen de Waaslanders een strafschop, maar Laleman redde de elfmeter van De Neve.

Heer en meester

Kort na de rust was het wel raak: Van Moerzeke kopte een voorzet van Janssen binnen. De Waaslanders bleven daarop heer en meester. Vermeiren zag de 0-3 afgekeurd omwille van buitenspel. Toen Vandekerckhove echter uit het niets de 1-2 aantekende, kreeg de thuisploeg weer moed. Kansen kwamen er echter niet maar, spannend bleef het des te meer.

Volgende zaterdag komt met Sparta Petegem één van de titelrivalen naar Daknam. Als de Waaslanders ook die kaap succesvol kunnen ronden, zal het aftellen allicht wel kunnen beginnen.

Aangeboden door onze partners