Voetbal 1ste nationale

Eerste overwinning in 2023 voor Winkel Sport, Mandel United opnieuw in slotfase onderuit

Michiel Clyncke (Winkel) zet Ario (Francs Borains) op het verkeerde been.© Bart Vandenbroucke

Winkel Sport heeft de eerste zege van 2023 eindelijk beet. De thuisploeg kwam tegen Francs Borains nochtans vroeg op achterstand en de match lag lang stil door de zware blessure van Libbrecht, maar Debouver en Tall hielpen Winkel toch nog aan de drie punten. Mandel United verloor opnieuw in de slotfase (2-1 op OHL B), waardoor het behoud nu wel erg moeilijk wordt.

Amaury Verdruye

Daags na de uitvaartplechtigheid van doelman Arne Espeel ontving Winkel Sport het stugge Francs Borains. De thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd, want na zes minuten al zette Chevalier een elfmeter om: 0-1. Winkel toonde zich veerkrachtig en na de pauze maakte Debouver gelijk. Bij een onschuldig duel liep Gauthier Libbrecht een horrorblessure aan de enkel op, waardoor de match een half uur stillag om de hulpdiensten hun werk te laten doen. Na de herneming zette Maki Tall zich door en schoof de 2-1 knap binnen. Ondanks de nieuwe opdoffer deed de zege deugd in de kleedkamer. “Eindelijk werd ons spel van de laatste weken eens beloond”, zei T1 Jeffry Verhoeven. “We voetballen al de hele tweede ronde goed, maar we grepen telkens naast de drie punten. We hebben nu tien punten bonus op de degradatieplaatsen, wat betekent dat de anderen al vier keer meer zouden moeten winnen dan wij. De zware blessure van Gauthier is natuurlijk een smet op deze overwinning. Ik hoop dat hij snel terugkeert.”

Voor Mandel United ziet de situatie er steeds benarder uit. Het team van Mikhail Turi leek op OH Leuven B op weg naar een gelijkspel toen Laloux een kwartier voor tijd de gelijkmaker maakte. Tot het noodlot in de 92ste minuut toesloeg, niet de eerste keer dit seizoen. Mandel blijft door de 2-1-nederlaag laatste en de kloof met de zeventiende plaats (die recht geeft op barrage) bedraagt intussen al zeven punten. Tegen Rupel Boom en Hoogstraten moet Mandel de allerlaatste kansen voor het behoud zien te grijpen.

Aangeboden door onze partners