Voetbal 2de Afdeling VV reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: KSV Oudenaarde pakt uit met een remontada, KSC Dikkelvenne breit vervolg aan goede reeks

RFC Wetteren-speler Salah Dib (rechts) in een spurtduel met Gyamfi Kyeremeh.© Geert De Rycke

KSC Lokeren-Temse had weinig overschot op bezoek bij KM Torhout (1-2), maar stevent met zevenmijlslaarzen op de titel af met negen punten voorsprong op eerste achtervolgers Jong Cercle en Sparta Petegem.

In de B-reeks hield FC Lebbeke de volle buit thuis tegen rode lantaarn Jong Beerschot, dat zich tot ontsteltenis van Lebbeke-coach aandiende met liefst acht profspelers uit de A-kern. “Noem het gerust competitievervalsing. Dit kan nooit de bedoeling geweest zijn van de bond. Gelukkig bestaat er nog zoiets als karma. We werden vijf keer gered door het doelhout. Onze zege was ook een must, want ook de andere staartploegen roerden zich. Met de vertoonde defensieve discipline en vechtlust zie ik het ons redden.”

Stefan Leleu stond met KSV Oudenaarde 4-0 in het krijt bij Jong Essevee toen Matt Demets met een vrijschop en een strafschop de bakens verzette. “We werden in de eerste helft niet overspeeld, maar slikten wel drie goals. Ik vroeg de defensie gesloten te houden, maar pas na de vierde goal volgde een onwaarschijnlijke remonte tot 4-4”, aldus Leleu.

Lieven Gevaert nekte met KSC Dikkelvenne verrassend Jong Cercle (3-1). “We haalden het verdiend van uit een sterke organisatie en een snelle omschakeling en zitten intussen aan een 19 op 21. We bulken van vertrouwen en er wordt scherp getraind.”

KVV Zelzate en Eendracht Aalst lieten een billijk gelijkspel optekenen.

KFC Merelbeke rolde Erpe-Mere United op (0-3).

Olsa Brakel verloor met 2-3 van Gullegem in een degradatietreffen.

Ook RFC Wetteren deed onderin een slechte zaak met een 0-1-thuisnederlaag tegen staartploeg Harelbeke. 

Sparta Petegem beet met 1-4 in het zand tegen RC Gent. (rwd)

Aangeboden door onze partners