‘Law & Order’-acteur Richard Belzer (78) overleden

© REUTERS

Richard Belzer is op 78-jarige leeftijd overleden. Belzer was vooral bekend van zijn rol als sergeant John Munch in ‘Law & Order: Special Victims Unit’. Daarnaast speelde hij in onder meer in ‘Moonlighting’, ‘Miami Vice’, ‘Scarface’ en ‘Fame’ én was hij stand-upcomedian en schrijver.

wverBron: De Telegraaf

Vrienden van Richard Belzer deelden zondag het nieuws van zijn overlijden, meldden diverse Amerikaanse media. Belzer stierf zondag vredig in zijn huis in Frankrijk, met zijn vrouw en stiefdochter aan zijn zijde, zegt Belzers manager Eric Gardner. Het is niet bekend waaraan de acteur is overleden.

“Ik ben zo verdrietig om te horen dat Richard Belzer is overleden. Ik hield zoveel van deze man. Hij was een van mijn eerste vrienden toen ik naar New York ging om Saturday Night Live te doen. We gingen elke week kreeft eten bij Sheepshead Bay. Hij was een van de grappigste mensen ooit. Een meester in werken met het publiek. Rust in vrede, liefste”, schrijft Laraine Newman, die in de jaren zeventig en tachtig met Belzer samenwerkte. Hij schitterde als komiek in de sketchshow Saturday Night Live tussen 1975 en 1980.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Belzer was het meest bekend voor zijn rol als de cynische sergeant John Munch in Law & Order: Special Victims Unit. Hij speelde vanaf de jaren negentig in meer dan 300 afleveringen van de populaire politieserie tot zijn personage in 2016 uit de show werd geschreven. Belzer was ook te zien in onder meer Moonlighting, Miami Vice, The Flash, Lois & Clark, The X-Files, Arrested Development, The Wire, Scarface, Fame en The Puppet Masters.

Voordat hij bij het grote publiek doorbrak, verdiende hij zijn geld met stand-upcomedy en het organiseren van variétéshows.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners