Van één gast kan zelfs Jani nog veel leren: dit zijn de acht nieuwe namen voor ‘Viva la feta’

De Griekse liefde tussen Jani Kazaltzis (43) en Otto-Jan Ham (44) is nog niet bekoeld. In het tweede seizoen van ‘Viva la feta’ zakken de vrienden weer af naar het eiland Sifnos, waar ze BV’s van alle pluimage ontvangen. Van ’s lands populairste zangers tot een minister, een barones, een antiquair en de nieuwe Walter Van Beirendonck.

Dennis Van Goethem

Het begon in een kajuit middenin de Atlantische Oceaan, en ging dan naar een door straatkatten geplaagd vakantiehuis op de Griekse eilanden. Met Viva la feta breidden Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham vorig jaar een vervolg aan hun onwaarschijnlijke vriendschap die ontstond tijdens Over de oceaan. Ondanks hun verschillen – eerst en vooral vestimentair – klikte het tussen de twee en maakten ze de afspraak om samen een tv-programma te maken.

Dat werd een feelgoodshow in het moederland van Kazaltzis: in Griekenland openden de twee tijdelijk een B&B en werden ze gastheren van BV’s die telkens 48 uur langskwamen. Met bezoekers als Bart De Wever, Marlène de Wouters, Bockie De Repper en Réginald Moreels bleken de ‘kandidaten’ even verrassend als gevarieerd. Dat leverde goedlachse televisie op, met ook ruimte voor diepere gesprekken.

LEES OOK. Jani Kazaltzis solliciteert openlijk naar vervolg ‘Viva la feta’

Zowel Kazaltzis als Ham zagen een tweede seizoen zitten – “Otto-Jan is toch een beetje de nieuwe man in mijn leven”, zei Kazaltzis na afloop van reeks één. Dus zette Play4 de deur wagenwijd open. De opnames vonden plaats in september, en vlak voor nieuwjaar werden acteur Wim Willaert en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) bevestigd als eerste gasten. Nu kennen we ook de andere zes reisgezellen.

LEES OOK. Wim Willaert en Annelies Verlinden eerste namen in nieuw seizoen ‘Viva la feta’

(lees verder onder de foto)

Acteur Wim Willaert en minister Annelies Verlinden werden al bevestigd als nieuwe gasten in ‘Viva la feta’.© Play4

© Play4

Modieus wit konijn

Met Niels Destadsbader en Bart Peeters krijgt Sifnos twee van onze populairste zangers over de vloer, en ook zangeres Kate Ryan maakt de oversteek. De overige drie namen liggen minder voor de hand. Zo lijkt de kans klein dat Kazaltzis en Ham bij het aanmeren raden dat Mia Doornaert en Paul De Grande van de ferry zullen stappen. De 77-jarige Doornaert – journaliste, columniste en barones – verwacht je doorgaans in De afspraak. Antiekhandelaar De Grande kwam tot dusver enkel uit zijn kasteel voor Stukken van mensen.

(lees verder onder de foto)

Mia Doornaert.© Play4

Paul De Grande.© Play4

Maar het echte witte konijn heet Brandon Wen. De 29-jarige modeontwerper en performancekunstenaar volgde vorig jaar zijn oud-leraar Walter Van Beirendonck op als artistiek directeur van de Antwerpse Modeacademie. Wen is Amerikaan en wandelt op z’n zachtst gezegd fleurig gekleed door het leven, met felle kleuren, roze schmink en veel juwelen. Bij het grote publiek is hij nog geen klinkende naam, maar als modegoeroe en uithangbord van de nieuwe generatie designers is hij als gast gefundenes fressen voor Jani Kazaltzis. Die wil vast, als stylist, de pieren uit Wens neus vissen.

LEES OOK. Hij was een verlegen jongen, tot hij op zijn 12de een naaimachine kreeg: Brandon Wen is de flamboyante opvolger van Walter Van Beirendonck (+)

Volgens Play4 zullen Kazaltzis en Ham ook hun andere gasten “vereren als Griekse goden, tussen pot en pint, of eerder tussen feta en ouzo”. Wanneer het tweede seizoen van Viva la feta start, maakt de zender later nog bekend.

Bart Peeters.© Play4

Niels Destadsbader.© Play4

© Play4

Aangeboden door onze partners