Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Sportief manager Bart Vanhoudt verlaat KVK Tienen na dit seizoen: “Ik heb geen contact met een andere club, het is gewoon tijd voor iets nieuws”

“Er is in Tienen een heel goede trainersstaf met Wouter Hias als hoofdcoach, die als 31-jarige werkt op topniveau. Ik heb nog nooit in mijn carrière iemand gezien met zijn kwaliteiten”, zegt Bart Vanhoudt.© gmd

Bart Vanhoudt stopt na dit seizoen bij KVK Tienen. In 2020 verliet Vanhoudt THES Sport om bij KVK sportief manager te worden, maar na drie seizoenen vindt Vanhoudt dat zijn taak erop zit. “Ik wou van KVK een stabiele eerstenationaler maken en volgens mij ben ik in dat doel geslaagd.”

René Beelen

Toen Vanhoudt in juli 2020 overkwam van THES Sport, was er bij de Tiense club werk aan de winkel om in eerste nationale niet uit de boot te vallen. In de moeilijke coronaperiode sprong Vanhoudt zelfs even in als trainer, om zich daarna opnieuw te wijden aan zijn taak als manager. Nu besloot Vanhoudt, die eind deze maand vijftig wordt, om na dit seizoen te stoppen. “Ik stop gewoon om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, zegt hij. “In die drie jaar dat ik hier heb gewerkt, is KVK uitgegroeid tot een stabiele club in eerste nationale. Het is gewoon tijd voor iets nieuws, al weet ik op dit moment nog niet waar ik zal terechtkomen. Ik heb geen contact met een nieuwe club, al zou het me verwonderen mocht er geen enkele club komen aankloppen. Dat mag op het niveau van eerste nationale of hoger zijn, maar het mag zeker ook op een lager niveau. Is er een geïnteresseerde club op bijvoorbeeld profniveau, zal ik afwegen of het te combineren valt met mijn job.”

Vanhoudt is tevreden over hoe de zaken nu lopen bij Tienen. “Er is een heel goede trainersstaf met Wouter Hias als hoofdcoach, die als 31-jarige werkt op topniveau. Ik heb nooit iemand in mijn carrière gezien met zijn kwaliteiten. We hebben samen veel over voetbal gepraat en ik weet waarover ik spreek. Hij zou niet misstaan in de profwereld.”

Froment als vervanger?

Bij Tienen wordt Johan Froment straks wellicht in de sportieve cel opgenomen. De vijftiger was in een ver verleden zelf trainer van het A-elftal en heeft veel ervaring als scout bij de voetbalbond.

Aangeboden door onze partners