Half miljoen kijkers voor ‘De Vermeires’, net niet genoeg om te winnen van herhaling ‘FC De Kampioenen’

© VTM

‘De Vermeires’ kunnen tevreden zijn. De eerste aflevering van de realityreeks rond het gezin van Jacques Vermeire wist een half miljoen kijkers te lokken naar VTM. ‘The masked singer’ en ‘Het verhaal van Vlaanderen’ blijven de constanten aan de top van de kijkcijferlijsten.

(eadp)

Na de Planckaerts, de Verhulstjes en de Goorissen, zijn nu de Vermeires toe aan hun eigen realityreeks. In de eerste aflevering maakten we kennis met hoe het leven eraan toe gaat bij Jacques Vermeire, zijn kinderen Julie en Maksim en zijn schoonzoon Laurins. En niet te vergeten, labradoodle Sunny. Die stond al meteen in de belangstelling met een heus verjaardagsfeestje. De gebeurtenissen daar lokten alvast een hele hoop nieuwsgierige kijkers.

Met 566.079‏ waren ze zaterdagavond, die de dag zelf live en uitgesteld keken. Mogelijk groeit dat aantal de komende dagen nog aan met mensen die de aflevering later inhalen. Daarmee liggen ze in lijn met die andere populaire realityreeks De Verhulstjes, die gemiddeld 519.000 kijkers haalde op de dag zelf. Met online en uitgesteld kijken liepen die aantallen volgens de zender op naar het miljoen.

LEES OOK. De Vermeires over hun band: “Ik zag een realityreeks direct zitten. Ook omdat wij niet het normaalste gezin zijn” (+)

LEES OOK. Terug bij papa Jacques Vermeire: wat als je kind plots terug thuis komt wonen? (+)

Tegelijk moest de familie Verhulst het afgelopen seizoen wel opboksen tegen de kleppers 1985 en Het verhaal van Vlaanderen op zondagavond. Die twee blijven bovenaan de kijkcijfertop staan. Tom Waes lokte afgelopen zondag weer 1.133.414 kijkers, wat 100.000 kijkers minder is dan een week eerder. Toch blijft dat het best bekeken programma van het weekend. 1985 haalde 761.535‏ kijkers, eveneens een 100.000-tal minder dan een aflevering eerder.

Het verjaardagsfeest voor hondje Sunny was een van de hoogtepunten in ‘De Vermeires’.© VTM

Behalve de Vermeires is op zaterdagavond ook The greatest dancer van Vlaanderen te zien. Bij de derde aflevering hebben ze opnieuw wat kijkers verloren, zo’n 46.000 tegenover de voorbije week. 520.001‏ kijkers schakelden de dag zelf in. Daarmee doen ze het slechter dan De Vermeires, en de heruitzending van FC De Kampioenen, die 631.671‏ mensen wist te boeien.

Op vrijdag is The masked singer dan weer de absolute winnaar. 1.229.912‏ mensen zagen Timmy Simons uit het pak van Groot Licht kruipen. ‏

Aangeboden door onze partners