Koning Charles wil Adele en Ed Sheeran op concert voor kroning, maar die hebben allebei “geen tijd”

© REUTERS

Wie komt er optreden in Londen tijdens de festiviteiten rond de kroning van Charles? Supersterren Ed Sheeran en Adele al zeker niet. Ze geven nu reeds aan dan geen tijd te hebben. Het Britse Hof is flink teleurgesteld.

Tom Vets

Die twee kleppers had Charles immers zelf aangeduid op zijn verlanglijstje. Gelukkig heeft hij nog een ander plan, al is het nog lang niet zeker of dat wel kan doorgaan. Harry Styles is door zijn megasucces van het voorbije anderhalf jaar immers een druk bezet artiest geworden. Men stelt alles in het werk om hem toch op zondag 7 mei richting Londen te krijgen.

Het concert gaat door een dag nadat koning Charles officieel gekroond wordt in Westminster Abbey. Men wil op het concert uitpakken met de allergrootste sterren uit de muziekwereld. Maar dat gaat moeilijker dan gedacht. Sheeran heeft een geldig excuus. Hij moet die dag al optreden in Texas. Blijkbaar zou het in theorie nog mogelijk zijn om hem met een privéjet tijdig over te brengen. Het Hof wil daarvoor het nodige doen. Maar Ed heeft er voorlopig geen zin in. Wat Adele gepland heeft op 7 mei is niet duidelijk.

Lionel Richie heeft zijn komst al wel bevestigd, en ook de onvermijdelijke Spice Girls zouden nog eens optreden. Al is het nu nog niet duidelijk of dat met of zonder Victoria Beckham zou zijn. Men verwacht tienduizenden bezoekers op het concert, dat ook live op televisie zal uitgezonden worden.

Aangeboden door onze partners