Voetbal 4de provinciale D

Ibrahim Bounekoub is alweer goed voor hattrick voor FFF Brussels, maar beseft dat titel lastige opdracht wordt: “Ik wil dit seizoen zestig goals maken”

Ibrahim Bounekoub. “Het zal nog een spannende strijd worden met vooral Bertem-Leefdaal B.”© rr

Na twee opdoffers op korte tijd, eerst tegen Tervuren-Duisburg B en dan vorige week tegen leider Bertem-Leefdaal B, heeft FFF Brussels met een 4-0-zege tegen Huldenberg B orde op zaak gesteld. Op bezoek bij Woluwe-Zaventem B wil Ibrahim Bounekoub woensdagavond met zijn ploegmaats een nieuwe stap richting titel zetten.

Bart Devaere

De club uit Brussel heeft er dit seizoen nooit een geheim van gemaakt dat de titel de enige ambitie is. Maar Ibrahim Bounekoub en co. hebben dan wel nog werk aan de winkel. Ze volgen voorlopig op zes punten van leider Bertem-Leefdaal, dat de Brusselaars vorige week nog met het kleinste verschil het nakijken gaf. Neem daarbij de nederlaag tegen Tervuren-Duisburg begin januari en de forfaitnederlaag op het veld van Wezembeek-Oppem wegens het opstellen van een niet-gekwalificeerde speler en het is duidelijk waarom de troepen van interim-coach Yalale Lilande op achtervolgen zijn aangewezen. Wat wel in het voordeel speelt: ten opzichte van leider Bertem-Leefdaal heeft FFF Brussels nog twee matchen tegoed. Bovendien beschikt het met Ibrahim Bounekoub over een serieus wapen. Bounekoub is momenteel topschutter van de provincie Vlaams-Brabant en was afgelopen weekend tegen Huldenberg B alweer goed voor een hattrick. Daarmee zit de 20-jarige Bounekoub intussen al aan 35 doelpunten dit seizoen.

Zuur puntenverlies

“Het loopt inderdaad op wieltjes en het verbaast mij ook wel een beetje dat ik in deze fase van de competitie al op dit aantal goals sta”, vertelt Bounekoub. “We zijn aan het seizoen begonnen met de ambitie om te promoveren. De mooiste manier is natuurlijk om dat te doen langs de grote poort door kampioen te spelen. Dat kan uiteraard nog, maar de laatste weken hebben we toch zure punten laten liggen. Zeker de forfaitnederlaag in Wezembeek kwam hard aan. Het zal nog een spannende strijd worden met vooral Bertem-Leefdaal B, wat inderdaad een erg goed team is. Graag zou ik op het einde van dit seizoen zestig goals gemaakt hebben. Dat zou dan een topjaar zijn voor mezelf. Met nog negen wedstrijden voor de boeg moet me dat lukken”, aldus de jonge aanvaller, die een deel van zijn jeugdopleiding bij Crossing Schaarbeek en Anderlecht doormaakte en nu aan zijn tweede seizoen bij FFF Brussels bezig is.

Aangeboden door onze partners