Controversiële influencer Andrew Tate maand langer in de cel

© AFP

De controversiële influencer Andrew Tate, die onder meer bekendstaat voor zijn vrouwonvriendelijke uitspraken en daden, blijft nog zeker tot eind maart in de cel in Roemenië. Hij werd daar eind december samen met zijn broer Tristan opgepakt op verdenking van mensenhandel, verkrachting en de oprichting van een criminele groepering.

gjs

De voorwaardelijke hechtenis van de twee, die liep tot 27 februari, werd met een maand verlengd. De vroegere kickboksers Andrew (36) en Tristan (34) Tate hielden zich schuil nabij de Roemeense hoofdstad Boekarest, waar ze op 29 december werden opgepakt. Diverse luxe-auto’s, horloges en stapels geld in verschillende valuta’s werden geconfisqueerd.

LEES OOK. Roemeense tienermeisjes tonen hoe Andrew Tate hen benaderde op Instagram: “Ik wist dat hij altijd dezelfde tactiek gebruikt”

De twee werden in verdenking gesteld van het vormen van een criminele organisatie, mensenhandel en verkrachting. Twee Roemeense vrouwen die tijdens die operatie werden aangetroffen in de woning, een ex-politiefunctionaris en de vriendin van Andrew Tate, worden vrijgelaten en zullen onder huisarrest worden geplaatst.

LEES OOK. Gearresteerd met de groetjes van Greta Thunberg: Andrew Tate lag al onder vuur als vrouwenhater, maar nu worden zijn problemen een pak groter

Het netwerk onder leiding van de broers, dat sinds 2019 actief zou zijn, zou “verschillende slachtoffers gerekruteerd hebben onder wie minderjarigen” met het oog op hun “seksuele uitbuiting”, aldus het parket. De twee mannen zouden beweerd hebben dat ze geïnteresseerd waren in hen, waarna de vrouwen gedwongen werden zich te prostitueren en ze moesten ook deelnemen aan de opnames van pornofilms.

Tate werd in het verleden vanwege onder meer haatzaaiende opmerkingen tegen vrouwen al eens verbannen van sociale media.

Aangeboden door onze partners