Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Youngster Lucas Chantrain rekent na basisplaats tegen Thes op nieuwe kans: “Mentaal was het niet altijd makkelijk om al die maanden vanop de bank te moeten toekijken”

Lucas Chantrain gelooft in een zege tegen Olympic Charleroi. “We hebben het dit seizoen altijd goed gedaan tegen de topploegen.”© gmd

Na drie gelijke spelen op rij snakken ze bij Tienen naar een nieuwe driepunter. Met de komst van Olympic Charleroi hoopt Lucas Chantrain de punten zondag nog eens thuis te houden. De youngster stond afgelopen weekend tegen Thes Sport voor het eerst sinds half november nog eens aan de aftrap en wil zich nu ook voor eigen volk nog eens tonen.

René Beelen

“Het deed deugd om tegen Thes nog eens te mogen starten”, zegt Chantrain. “Het was toch maanden geleden dat ik nog eens mijn kans had gekregen. Persoonlijk ging het ook naar wens, al was die tegengoal in de slotminuut natuurlijk heel zuur. Het deed wel deugd dat ik achteraf veel complimenten kreeg van de ploegmaats en de supporters. Met die lange bal voor de gelijkmaker van Arne Naudts kon ik me nog ook laten opmerken met een assist.”

Met de komst van Olympic Charleroi hoopt Chantrain zondag een nieuwe kans te krijgen. “Het was mentaal toch best lastig om al die tijd vanop de bank te moeten toekijken. Ik heb mijn hoofd echter geen moment laten hangen en heb op training veel inzet getoond. Ik heb zelfs tweemaal gevraagd om bij de beloften te kunnen meedoen om zo toch nog een beetje matchritme op te doen. Ook al kan je het niveau bij de beloften niet vergelijken met dat van de eerste ploeg, het was toch waardevol. Na die gelijke spelen tegen Heist, Wezet en Thes staat iedereen nog eens te springen om voor eigen volk te winnen. Onze laatste thuiszege dateert intussen toch al van 18 december tegen OHL U23.”

Alleen is een zege tegen een ploeg als Olympic Charleroi uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. “Charleroi staat op de derde plaats in de stand en is dus een sterke ploeg. We hebben echter geen schrik om het tegen die ploeg op te nemen. Zeker omdat we het vaak goed hebben gedaan tegen de topteams. Denk maar aan het gelijkspel tegen Luik, de overwinning tegen La Louvière en onze goede prestatie en onverdiende nipte nederlaag tegen leider Patro. Dat betekent dat we straks zeker niet moeten onderdoen voor Charleroi.”

Drukke dagen

Met naast het voetbal ook nog zijn studies zijn de dagen van Chantrain meer dan aardig gevuld. “Ik maak lange dagen en ben amper thuis. Het is erg druk, maar die opofferingen zijn nodig om te slagen, zowel in de studies als in het voetbal. In Heverlee volg ik lichamelijke opvoeding en bewegingsleer. De taken zijn zwaar, maar ik bijt me erdoor.”

Aangeboden door onze partners