Vijf Vlaamse gemeenten mogen bezoek verwachten van Peter Van de Veire en Kim Van Oncen

Het duo ontvangt bekende inwoners en artiesten afkomstig uit de regio.© Radio2

Peter Van de Veire en Kim Van Oncen trekken vanaf maandag 27 februari met hun ploeg van Goeiemorgen Morgen! de hort op. Elke week zal een provincie centraal staan, en er komt ook een live uitzending.

Tom Vets

Goeiemorgen Morgen! gaat dus op locatie. Zo komen er uitzendingen vanuit Zonhoven, Destelbergen, Kortenberg, Kortemark en Zandhoven, telkens het geografische hart van de provincie waarin ze gelegen zijn. Het duo ontvangt bekende inwoners en artiesten afkomstig uit de regio.

Op donderdag krijg je ook de rubriek de Verrassende Vijf waarin telkens vijf plaatsen worden genoemd die je absoluut moet ontdekken. En er is veel interactie met de inwoners. Waarom is het zo leuk om in de regio te wonen? Wat zijn de strafste troeven? Peter en Kim gaan op onderzoek uit. Maar ze hebben het ook over vooroordelen. Die bestaan over en in elke regio, maar waar komen die vooroordelen vandaan?

Ze onderzoeken verder de oorsprong van onze achternamen. In Oost- en West-Vlaanderen komen heel andere namen voor dan in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Sommige namen zijn intussen zo zeldzaam dat ze met uitsterven bedreigd zijn. En tenslotte belichten ze ook de betekenis van talloze dialectwoorden. Toen de plannen voor een nieuw ochtendblok op Radio 2 werden aangekondigd, was er al sprake van om radio te maken vanuit de provincie. Die belofte wordt dus ingelost.

Aangeboden door onze partners