Politievakbonden schrappen stakingsaanzegging nog niet

© loh, blg

Kortrijk -

De stakingsaanzegging door de politievakbonden bij de politiezone Vlas en de interventiekorpsen van de federale politie, is nog steeds niet van de baan. Tijdens de zitting van het nationaal onderhandelingscomité kregen de vakbonden nog steeds geen inzage in de risicoanalyse rond de bewakingsoperatie rond federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en zijn gezin.

Bas De Wilde

“De bewakingsoperatie operatie werd opgestart nadat bleek dat de minister het doelwit was geworden in een ontvoeringsplan door het drugsmilieu en duurt nu al vijf maanden. We vermoeden dat regelmatig politiemensen worden ingezet die niet getraind of opgeleid zijn voor die bewakingstaak. We zouden hierover uitsluitsel kunnen krijgen als we de risicoanalyse mogen inkijken”, zegt Joery Dehaes van ACV.

Die kregen de vakbonden niet tijdens de overlegcomités binnen de lokale politie en ze hoopten dat ze op het nationaal onderhandelingscomité wel inzage zouden krijgen in het document. Dat was dinsdagochtend niet het geval. De mogelijkheid blijft dus dat er vanaf 1 maart stakingsacties op poten worden gezet. Of er moet voor het einde van de maand toch nog ingegaan worden op de eis van de vakbonden.

LEES OOK. Politievakbonden dreigen met staking: “We krijgen geen inzage in risicoanalyse bewakingsoperatie Van Quickenborne”

Aangeboden door onze partners