Voetbal 3de Afdeling VV A KVE Drongen

Anis Samimi pikt na deugddoende skireis de draad weer op bij KVE Drongen: “We kunnen een gouden zaak doen”

“Onze doelstelling blijft onveranderd: het behoud veiligstellen”, weet Anis Samimi.© NDM

Drongen -

Na een korte break hervat KVE Drongen dit weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roeselare-Daisel. Anis Samimi beseft dat er de komende weken nog flink wat punten moeten worden gesprokkeld. “We houden de andere resultaten nog telkens heel sterk in de gaten. Die onzekerheid houdt ons ook scherp.”

Stefan Smet

“Het vrije weekend was zeker welkom”, vertelt een glimlachende Anis Samimi die met volle teugen genoot van de korte competitiebreak. “Voordien zagen we al eens een competitievrij weekend wegvallen omdat er een inhaalwedstrijd moest worden afgewerkt tegen Elene-Grotenberge. Deze keer lukte het wel en we trokken met enkele ploegmakkers naar Ischgl in Tirol. Noem het gerust onze eigen versie van teambuilding. Onze trainer is gelukkig heel begripvol en gaf ons de toelating om die skitrip te ondernemen. Hij beseft ook wel dat wij altijd present tekenen op training, maar vroeg gewoon om voorzichtig te zijn.” (lacht)

Vanaf deze week is het opnieuw bittere ernst, want Drongen moet zondagmiddag opnieuw aan de bak. “De batterijen zijn weer opgeladen, maar ik heb het voetbal ook wel gemist. Reken maar dat ik uitkijk naar onze partij tegen Roeselare-Daisel. De West-Vlamingen staan niet eens meer zo gek veel punten voor ons. We kunnen dan ook een gouden zaak doen. Op Schiervelde speelden we niet onze beste match en dat gelijkspel was eigenlijk een logisch resultaat.”

Ruimtes klein houden

“In ons systeem is het telkens zaak om de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Dat was niet zo evident op bezoek in Roeselare”, bevestigt Samimi, die dit seizoen al acht keer raak trof in de derde afdeling. “Hun grote speelveld speelde zeker in hun voordeel, maar we konden uiteindelijk toch een 1-1-gelijkspel afdwingen. Dat geeft ons ook moed om deze partij aan te vatten. De coach stuurt ons ook telkens goed bij en we zijn stilaan ook echt op het punt gekomen dat iedereen perfect weet wat er van hem wordt verwacht.”

Samimi heeft duidelijk een boon voor coach Jurgen Van Opstaele. “Onze coach is ook altijd heel eerlijk en duidelijk in zijn wedstrijdanalyses. Op training stoomt hij ons ook telkens klaar om competitief te zijn in de volgende wedstrijd. We praten als groep ook vaak over onze prestaties. Dit is een heel fijne groep, maar we beseffen ook wel dat we zeker nog niet veilig staan in de rangschikking. Iedereen weet ook wel dat er nog keihard moet worden gewerkt en daarvoor zullen we ook een hechte groep moeten blijven vormen.”

“Vooraf had ik zeker getekend met onze huidige rangschikking. Toch voel ik me zeker nog niet echt safe”, blijft Samimi duidelijk op zijn hoede. “We houden de andere resultaten nog telkens heel sterk in de gaten. Die onzekerheid houdt ons ook scherp. Anders dreig je te verslappen en het deksel op de neus te krijgen. Onze doelstelling blijft onveranderd: het behoud veiligstellen, want dit is ook een heel aangename reeks. Het was al een primeur voor KVE Drongen om aan te treden in een nationale reeks en dit mooie verhaal willen we nog een passend vervolg geven.”

Aangeboden door onze partners