Voetbal 2de provinciale A  Asse-Zellik - Woluwe-Zaventem (zondag 15.00u)

François Ganseman verloor met Asse-Zellik al niet meer sinds begin november: “In het klassement tellen we nog altijd elf punten achterstand, maar je weet maar nooit”

Vreugde bij de spelers van Asse-Zellik. De ploeg zit al een tijdje in bloedvorm.© Geert Tresignie

De laatste nederlaag van Asse-Zellik dateert intussen van 6 november. Tegenstander toen: Woluwe-Zaventem. Tegenstander nu zondag: opnieuw Woluwe-Zaventem. Na het veroveren van de tweede periodetitel willen François Ganseman en zijn ploegmaats nu ook revanche nemen tegen Woluwe-Zaventem, dat na een nul op negen sowieso al een gewond dier is.

Wim Redant

Vorig seizoen zag Ganseman grotendeels in rook opgaan door een zware knieblessure, maar dit seizoen is de Opwijkenaar niet weg te denken uit het hart van de defensie. “Vorig seizoen scheurde ik na tien speeldagen de laterale band van de knie”, zegt de 33-jarige verdediger. “Ik moest een operatie ondergaan en mijn seizoen was meteen om zeep. Dit seizoen bleef ik gespaard, maar werd de ploeg dan weer geteisterd door blessures. Dat verklaart ook onze moeizame seizoenstart. Intussen veroverden we wel de tweede periodetitel en zijn we al elf wedstrijden ongeslagen.”

Laatste ploeg die Asse-Zellik kon verslaan, was… Woluwe-Zaventem. “We maken ons dan ook op voor een leuke topper tussen de nummers vier en vijf. Vorig jaar pakten we een zes op zes tegen Woluwe-Zaventem. Dit seizoen gingen we in de heenronde na een zwakke match met 5-2 onderuit in Zaventem. Intussen tankten we veel vertrouwen door echt wel verdiend die tweede periodetitel te pakken. We vormen een hechte groep en vechten voor elkaar. In het klassement tellen we wel nog altijd elf punten achterstand op Kraainem, maar je weet natuurlijk maar nooit. We zien wel wat nog mogelijk is. We willen hogerop en kijken al uit naar de eindronde.”

Dipje bij bezoekers

Woluwe-Zaventem zit na een nul op negen in een dipje en lijkt zondag bijna een vogel voor de kat, toch is coach Raphaël Pilato niet van plan om zijn ploeg naar de slachtbank te laten leiden. “Asse-Zellik zit in een goede flow, terwijl wij een mentaal en fysiek dipje kennen, maar toch ben ik niet bang”, zegt de Fransman. “In de heenronde overvleugelden we Asse-Zellik met goed voetbal. We zagen intussen wel onze centrale verdediger Sigi Annab uitvallen, terwijl Julien Piret naar het buitenland vertrok voor zijn studies. Op Huizingen (waar Woluwe-Zaventem anderhalve week geleden met 5-1 onderuitging, red.) ontbrak het ons aan agressiviteit en kwamen we overal een stapje tekort, maar we misten ook wel drie geschorste middenvelders. Die keren zondag terug. We moeten strijden met de beschikbare middelen en zijn er zeker klaar voor.”

Aangeboden door onze partners