Vrouwenvoetbal  Lotto Super League  RSC Anderlecht Ladies

Coach Dave Mattheus moest derby op Woluwe voorbereiden zonder zeven paars-witte internationals: “In volle titelstrijd kan je dat moeilijk een goede timing noemen”

© Kms

De vrouwen van Anderlecht maken zich op voor de Brusselse derby van zaterdag bij de buren van Woluwe. De voorbereiding op het bezoek aan het Fallonstadion verliep echter niet vlekkeloos voor RSCA-coach Dave Mattheus. Hij miste deze week op training Roemeens international Stefania Vatafu en Red Flames Laura De Neve, Laura Deloose, Sarah Wijnants, Michelle Colson, Esther Buabadi en Marie Minnaert.

Wim Redant

“In volle titelstrijd moeten we onze internationals afstaan aan de nationale ploeg”, zegt Mattheus. “Een goede timing kan je dat moeilijk noemen. Bovendien viel in de interland tegen Zuid-Korea ook onze aanvoerder Laura De Neve nog eens uit. Onze titelrivaal OHL zit wel in hetzelfde schuitje met het uitvallen van Sari Kees. De KBVB zou toch moeten begrijpen dat de Red Flames gebaat zijn bij een goede clubwerking. Ik durf te stellen dat steeds meer eersteklassers prima werk leveren. De clubs verdienen dan ook meer vertrouwen. Bij Anderlecht maken we werk van het opzetten van een professionele structuur met trainingen overdag en steeds meer profcontracten. Op dinsdag voorzien we al een volledige trainingsdag en ook op woensdagvoormiddag kunnen speelsters komen trainen als ze daar tijd voor hebben. Het is de bedoeling iedereen mee te krijgen in dat verhaal, ook al vergt dat felle inspanningen van de speelsters.”

De landskampioen moet straks voorbij OHL in de titelstrijd, onnodig puntenverlies is dan ook uit den boze. “We maken ons op voor een tweestrijd met OHL, maar moeten wel rekening houden met Genk, Club YLA en Standard als scherprechters. We willen de reguliere competitie foutloos afsluiten. Ik heb weinig ervaring met Brusselse derby’s, maar liet me wel vertellen dat de komst van Anderlecht voor Woluwe de wedstrijd van het jaar betekent. We moeten dus bij de les zijn. Het feit dat we met zeven internationals zitten, betekent uiteraard ook wel dat we over kwaliteit beschikken. Laten we dat zaterdag tonen.”

Aangeboden door onze partners