Ed Sheeran lanceert zijn eigen serie pikante sauzen

© ISOPIX

Tingly Ted’s. Onder die naam brengt popster Ed Sheeran later dit jaar een aantal pikante sauzen uit. De Britse popzanger kwam ook al op de proppen met zijn eigen ketchup.

Tom Vets

Het is al jaren geweten dat de zanger dol is op allerlei sausjes. Het logo van Heinz Tomato Ketchup pronkt zelfs voor de eeuwigheid op zijn arm. Over enkele maanden komen er ook pikante sauzen, verdeeld in twee varianten: Tingly (tintelend) en Xtra Tingly. Tingly Ted’s verwijst naar de bijnaam die Ed al sinds zijn kindertijd heeft.

Tingly Ted’s wordt omschreven als een saus met een rokerige smaak en frisse citrustonen. Aan het bekomen van de juiste smaak werd twee jaar lang gewerkt. Niet alleen Ed maar ook zijn muzikanten hebben er hun zegje over gedaan. Er is veel tijd gestoken in de productontwikkeling, want het is de bedoeling dat de sauzen wereldwijd uitkomen.

“Ik ben gek op sauzen, dat is geen geheim. Maar hoe ouder ik word, hoe meer ik behoefte heb aan een beetje pit bij iedere maaltijd”, legt Ed uit. “Ik reis veel, dus het leek mij een goed idee om, waar ik ook naartoe ga, een flesje in mijn koffer te hebben die iedere maaltijd wat spice kan geven. Ik wilde een saus maken die dezelfde prominente plaats in kan nemen als ketchup.”

Ed zegt dat de sauzen te eten zijn bij frietjes, nasi, falafel, fried chicken, … “maar probeer het niet met bananen”, lacht hij.

Aangeboden door onze partners