Vrouwenvoetbal Lotto Super League OH Leuven

Sari Kees valt uit bij Red Flames, maar is net op tijd weer fit voor competitiehervatting met OHL: “We willen als leider de play-offs ingaan”

Sari Kees viel bij de Red Flames uit tegen Italië. “De match tegen Engeland had ik toch graag gespeeld. Engeland is de Europese kampioen en dat heeft toch iets extra.”© BELGA

Na een interlandbreak hervatten de vrouwen van OHL zondag de competitie met het bezoek van Eendracht Aalst. De leider in de hoogste klasse leek dat te gaan moeten doen zonder Sari Kees, die bij de Red Flames was uitgevallen. Maar de rots in de Leuvense defensie lijkt net op tijd weer fit te geraken.

Danny Van Hecke

“Na mijn uitvallen tegen Italië ben ik nadien meer uit voorzorg aan de kant gebleven”, zegt de studente kinesitherapie. “Toch vind ik het spijtig, want zeker de match tegen Engeland had ik graag gespeeld. Engeland is toch de Europese kampioen en dat heeft toch iets extra.”

En dus lijkt Kees zondag tegen Aalst gewoon weer haar plaats centraal achterin in te nemen. “Ja, het zal voor ons weer hetzelfde verhaal van elke week zijn, hè. We moeten geconcentreerd spelen, ons niet laten verrassen, ons eigen spel opleggen en zorgen dat we een vroege voorsprong kunnen afdwingen, zodat we zonder stress kunnen uitspelen. We staan op twee matchen van de eindronde en willen graag als leider die play-offs in. Volgende week wacht ons ook nog de lastige verplaatsing naar Genk.”

Je zou dan denken dat de internationals over die partij gesproken hebben bij de Red Flames, maar dat blijkt niet het geval. “Tijdens samenkomsten met de Red Flames wordt er over de competitie geen woord gesproken. Of Aalst niet te snel komt na die break? Nee, joh. De match wordt zondag gespeeld en vrijdag en zaterdag trainen we nog met de ganse groep. Tegen zondag moeten we klaar zijn.”

Ander maatje naast haar

Kees begon het seizoen met naast haar in de defensie Amber Tysiak. Na het vertrek van Tysiak naar West Ham kwam Linde Veefkind naast haar postvatten. En dat was toch even wennen. “Vooral dan omdat die transfer van Amber er nu niet echt zat aan te komen. We dachten allemaal dat ze zeker nog tot het einde van het seizoen bij ons zou blijven, maar ineens was ze weg. Nu goed, onze kern is breed genoeg om zulke dingen op te vangen, al hoop ik toch dat er geen verdedigster meer uitvalt. Na Aalst en Genk hebben we een weekje vrij en dan volgt de eindronde met tien finales.”

Aangeboden door onze partners