Brandweerman kan nipt ontsnappen wanneer deel van schoolgebouw in Limburg instort door brand

© rr

Heusden-Zolder -

De brandweer rukte woensdagnamiddag uit voor een brand bij een school in de Brugstraat in Heusden-Zolder. Daar was brand uitgebroken in een oude loods. Omwonenden werden gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.

Phillip Pergens

De precieze oorzaak en omstandigheden van de brand zijn voorlopig onbekend, maar het vuur ontstond in een vroegere loods waartegen momenteel de nieuwe kleuterschool gebouwd wordt. Het te renoveren pand stond leeg, maar er was wel nog elektriciteit. De zaak wordt nu verder onderzocht door politie en brandweer.

© rr

Omdat het ging om een oud gebouw en de hulpdiensten niet konden uitsluiten dat er asbest aanwezig zou kunnen zijn stuurden ze preventief een BE-Alert uit naar de buurtbewoners. De omwonenden werden daarin gevraagd om ramen en deuren tijdens de interventie gesloten te houden.

Hoewel er op het eerste gezicht geen klaslokalen getroffen zijn valt het nog af te wachten hoe groot de werkelijke schade is. De brandweer had in de vooravond het vuur onder controle. Er vielen geen gewonden, maar op beelden is wel te zien hoe een brandweerman maar nipt kan ontsnappen wanneer een deel van het gebouw instort.

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners