Voetbal 3de afdeling VV A HO Kalken/Avanti Stekene/ VW Hamme

Hoger Op Kalken kan goede zaak doen na forfait van SV Anzegem: “Maar voorlopig is er nog niets duidelijk”

Als de resultaten van SV Anzegem geschrapt zouden worden, dan blijft VW Hamme staan op plaats drie, maar komt HO Kalken de top vijf binnen.© Geert De Rycke

Het nieuws dat SV Anzegem per direct haar elftal, dat voorlopig op een vijfde plaats staat, uit competitie haalt sloeg woensdag in als een bom. Als het nieuws bevestigd wordt, lijkt vooral HO Kalken een goede zaak te doen.

“Normaal gezien hadden we zondag tegen Anzegem moeten spelen”, vertelt woordvoerder Tom Boudeweel van HO Kalken. “Voorlopig blijven we echter in het ongewisse. Ook wij konden woensdagmiddag enkel in de media lezen dat de West-Vlamingen er per direct de stekker willen uit trekken. Van Steven Verplancke, de gerechtelijke correspondent van Anzegem, kregen we echter woensdagavond een bericht dat hij alsnog met de voetbalbond in overleg is. Ook wij wachten nu op een officieel bericht van de voetbalbond of er nu al dan niet gespeeld wordt”, aldus de Kalkense woordvoerder donderdagochtend.

Mocht het forfait van Anzegem echter bekrachtigd worden, dan doet Kalken sowieso een goede zaak. Want in dat geval worden alle wedstrijden die Anzegem dit seizoen al speelde geschrapt. Dat zou betekenen dat alle ploegen in de top acht, met uitzondering van Kalken, punten verliezen. De heenwedstrijd tussen Anzegem en Kalken eindigde immers op winst voor de thuisploeg. Alle andere ploegen uit de top acht pakten minstens één punt, en Tempo Overijse zelfs vier. Die punten vallen dus weg. Daardoor zou FC Voorde-Appelterre (44 punten) wel leider blijven voor Tempo Overijse (42) en VW Hamme (37), maar zou Kalken (32 punten) over Jong Lede (31) en Avanti Stekene (30) naar de vierde plaats springen.

“Voor ons is dat jammer, maar er is geen man overboord”, duidt Avanti Stekene-voorzitter Gino Rossaer. “Als we zondag op Eppegem de drie punten kunnen pakken dan spelen we op 5 maart op eigen veld een belangrijke partij tegen Kalken. En kunnen we hen weer achter ons duwen. Die wedstrijd valt uitstekend, want op 5 maart hebben we een sponsordiner. Het forfait van Anzegem zou vooral jammer zijn voor het voetbal op ons niveau.”

Enkel maar verliezers

Bij VW Hamme, dat in Anzegem ging verliezen, maar de terugwedstrijd op eigen veld wel won, reageren manager De Vijlder en coach Kim Verstraeten in dezelfde lijn. “Elke club op ons niveau moet de tering naar de nering zetten. Niemand leeft in weelde. Sportief verandert er voor ons weinig. We blijven stevig op de derde plaats. We trekken nog naar Voorde-Appelterre en krijgen Overijse en Kalken bij ons op bezoek. We hebben ons lot dus stevig in hangen. Uiteindelijk zijn er in dit verhaal enkel maar verliezers”, klinkt het in Hamme.

Aangeboden door onze partners