Kylie Jenner van de troon gestoten: niet langer meest gevolgde vrouw op Instagram

Realityster Kylie Jenner is niet langer de meest gevolgde vrouw op Instagram. Ze werd donderdag voorbijgestoken door actrice en zangeres Selena Gomez.

De eerste plaats onder de vrouwen behoort niet langer toe aan Jenner. Met haar 380.383.465 volgers (donderdag omstreeks 17.00 uur) haalt ze het niet meer van actrice en zangeres Selena Gomez. Die laatste stak haar voorbij en heeft nu 381.474.526 volgers.

Gomez is de laatste tijd actiever op Instagram, maar vertelde aan Vanity Fair eerder deze maand dat ze de app eigenlijk helemaal niet op haar smartphone heeft staan. Ze stuurt content naar haar assistente en zij deelt het daarna met de wereld. De ster zou naar eigen zeggen de app verwijderd hebben omdat ze te veel negatieve reacties kreeg. “Er kunnen duizenden leuke opmerkingen zijn, maar mijn gedachten gaan direct naar de gemene.” Enkel TikTok staat op haar smartphone. Dat vindt ze minder vijandig.

De twee vrouwen komen met hun 380 miljoen volgers wel ‘maar’ op de vierde en vijfde plaats terecht. Instagram zelf heeft op zijn eigen profiel 607 miljoen volgers. De tweede en derde plaats zijn voor voetballers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi met respectievelijk 550 miljoen en 432 miljoen volgers.

(sgg)

Aangeboden door onze partners