Meer dan 500 oude Apple-producten gaan eind maart onder de hamer in Californië

© AFP

Meer dan 500 Apple-producten uit de afgelopen vijftig jaar gaan eind maart onder de hamer in Californië. De collectie ‘Hanspter Luzi Vintage Apple Archive’ werd gedurende decennia zorgvuldig samengesteld door een Zwitserse professor en ondernemer, die uiteindelijk dan toch besloot om er afscheid van te nemen.

Bron: BELGA

Die oude computers, die vroeger alledaagse voorwerpen waren, zijn nu “historische objecten”, vertelde Erik Rosenblum van veilinghuis Julien’s Auctions, dat de veiling op 30 maart organiseert in Beverly Hills nabij Los Angeles.

Ze “hebben de tijdgeest echt mee vorm gegeven en hebben de manier waarop we werken, leren, functioneren en communiceren veranderd”, voegde hij eraan toe.

LEES OOK. iPhone uit 2007 geveild voor bijna 60.000 euro (maar neen, je moet niet gaan zoeken in de kast)

De collectie omvat onder meer een Apple II Plus, die tussen 1979 en 1982 werd geproduceerd en eruitziet als een typemachine met een scherm, een diskettestation en een joystick. Liefhebbers kunnen voorts ook een originele Macintosh uit 1984 op de kop tikken, de verre voorloper van de flatscreens die tegenwoordig vele kantoren sieren.

“Al deze spullen zijn de voorlopers van onze iPhones, iPads en iMacs”, vat Rosenblum samen. “Het is echt fascinerend om de evolutie te zien”.

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners