Na Dylan Teuns moet ook Kasper Asgreen door ziekte afhaken voor Omloop, Sep Vanmarcke start wel na maagproblemen

© Photo News

© Getty Images

Na Dylan Teuns moet ook Kasper Asgreen verstek laten gaan voor de Omloop het Nieuwsblad. Dat maakte zijn ploeg Soudal - Quick Step vrijdagnamiddag bekend. De Deen is ziek en zal ook zondag afwezig zijn in Kuurne-Brussel-Kuurne. De 23-jarige Stan Van Tricht is zijn vervanger. Ook bij Israel - PremierTech hebben ze last van ziekteverschijnselen.

Hugo Coorevits, Sam Varewyck

Voor Asgreen begint het Vlaamse voorjaar dus in mineur. De Deen won in 2021 nog de Ronde van Vlaanderen en E3 Saxo Bank Classic, maar vorig jaar kon hij die geweldige resultaten niet herhalen. In het voorjaar bleven de topprestaties uit en vervolgens liep hij knieproblemen op na een zware val in de Ronde van Zwitserland. Asgreen startte wel nog in de Tour de France, maar zou die niet uitrijden en vervolgens de rest van het jaar niet meer in actie komen.

Maagproblemen bij Sep Vanmarcke

Ook bij Israel - PremierTech zijn er medische zorgen. Kopman Sep Vanmarcke lijkt immers - niet voor het eerst de laatste jaren - door de pechduivel te zijn getroffen. Hij had in de aanloop naar het Vlaamse openingsweekend last van maagproblemen. “Ik trainde woensdag een eerste keer opnieuw. Donderdag verkende ik samen met de ploeg het parcours van de Omloop het Nieuwsblad. Dat is een blijft een zware koers waarbij je echt topfit moet zijn om er goed te presteren. Mijn maag speelt nog altijd wat op, maar er is beterschap. Het gaat van dag tot dag beter”, meldt Vanmarcke.

De 34-jarige Vanmarcke prikte tijdens die verkenning enkele keren goed door. “De verkenning op zich bracht voor mij niets nieuws onder de zon maar die leerde me vooral dat de wegen er niet zo fraai bijliggen. Vuiler en vettiger dan andere jaren zelfs. Het wordt zaterdag steevast opletten geblazen. Het was mijn doel om het hele voorjaar goed te zijn maar dan moet je heel die periode gezond zijn en blijven.” (Lees verder onder de foto)

© Peter Malaise

Dylan Teuns niet aan de start

Voor Israel - PremierTech is het afwachten hoe Vanmarcke hersteld is van zijn maagproblemen, want hun andere kopman Dylan Teuns gaf donderdag al forfait voor de Omloop. De Limburger heeft een zeer zware verkoudheid te pakken. “Ik ben ook niet mee op verkenning gegaan. De sinussen waren al wat ontstoken sinds de Ruta del Sol, maar in de nacht van maandag op dinsdag brak alles door”, aldus de winnaar van de Waalse Pijl 2022.

“Ik heb woensdag niet gefietst”, aldus Teuns. “Ik deed vandaag (donderdag, red.) een poging, maar dat was geen succes. Er zit niets anders op dan uitzieken.” De ‘Gekko van Zelk’ treurde vooral omdat het al het tweede jaar op rij is dat hij moet verzaken aan de Omloop het Nieuwsblad. “Vorig jaar door corona en nu dit. Het is natuurlijk het einde van de wereld niet, maar je begint liever goed.”

Teuns kent een start met hindernissen. In de Ster van Bessèges viel hij twee dagen op rij en nu heeft hij een voorjaarsplaagje te pakken. Hoe zijn programma eruitziet, weet het speerpunt van Israel-Premier Tech nog niet. “In principe had ik geen koersen tot de Ronde van Catalonië, maar misschien komen er nu wat wedstrijden bij. Eerst uitzieken en dan opnieuw vol trainen.” Teuns wordt vervangen door de Israëlier Guy Sagiv. Sep Vanmarcke draagt dus het leiderschap bij het team van sportief manager Rik Verbrugghe.

Aangeboden door onze partners