De Instagram-pagina die lacht met té hippe millennials is nu ook een tv-serie: ‘Dansaertvlamingen’ straks op Streamz

© Streamz

In maart pakt Streamz uit met een nieuw sketchprogramma: ‘Dansaertvlamingen’. Daarin kruipen bekende gezichten als Lize Feryn, Ella-June Henrard en Jelle De Beule in de huid van de hippe millennial.

Eline VandeGehuchte

Designlampen in de muur, hier en daar wat industriële elementen en de occasionele Monstera-plant, zo ziet het interieur van millennials eruit. Of toch in Dansaertvlamingen, het nieuwe sketchprogramma dat Streamz op 16 maart lanceert.

In het achtdelige programma wordt de spot gedreven met vlotte reclameboys, meerwaardezoekers en het jonge gezin dat het liefst door een beige bril kijkt. Want dat past bij hun “visuele identiteit”, net als de werken aan de muur van een bevriende kunstenaar. Het favoriete tijdverdrijf van de hoofdpersonages uit deze satirische reeks? Door de weekendbijlages van een kwaliteitskrant bladeren, het liefst in een hippe koffiebar. Een technologische start-up bedenken. Of een nieuwe expo bezoeken, want millennials in de grootstad zijn – uiteraard – geïnteresseerd in cultuur.

Matcha-thee

Het idee voor de reeks komt uit het brein van Sara Leemans. Zij richtte jaren terug de gelijknamige Instagram-pagina op, vandaag goed voor zo’n 65.000 fans. Daarop postte ze quasi dagelijks foto’s en tekstjes die het leven van bewoners uit de Dansaertwijk op de korrel nemen. “Ik maak mopjes over hippe mensen”, vatte ze het zelf beknopt samen. Die mopjes gingen oorspronkelijk over de eenheidsworst in de Brusselse wijk, waar “iedereen met een Fjällräven-rugzak rondloopt en matcha-thee drinkt”, maar zich toch zeer uniek voelt.

(lees verder onder de foto)

© Streamz

Maar de mopjes bleken ook van toepassing in Antwerpen of Gent, kortom: een hele generatie twintigers en dertigers die zichzelf soms íets te serieus neemt en niet stilstaat bij privileges groot of klein. Leemans durfde zich daarover uit te spreken, met als gevolg een razendpopulaire Instagram-pagina en nu een eigen serie op Streamz, waarin ze ook zelf een rolletje zal spelen. De regie is in handen van Jan Boon, die eerder de schouders zette onder het sketchprogramma Wat als.

Bekende gezichten

Afwachten of ook de tv-versie even succesvol wordt, al kan Dansaertvlamingen alvast rekenen op een dozijn bekende gezichten: onder anderen Lize Feryn, Robbert Vervloet, Jelle De Beule, Ella-June Henrard, Charlotte Anne Bongaerts, Els Olaerts, Iwein Segers en Eva Kamanda kruipen in de huid van de stereotiepe millennials. Stuk voor stuk.

INFO ‘Dansaertvlamingen’ is een productie van Streamz en Sputnik Media en is te zien vanaf 16 maart bij Streamz.

© Streamz

Aangeboden door onze partners