Voortaan elfjes met verschillende huidskleuren in pretpark Efteling

© Efteling

Naast witte elfen zijn er voortaan ook elfen met andere huidskleuren te vinden in de attractie Droomvlucht van het Nederlandse pretpark Efteling. Dat meldt woordvoerder Steven van Gils aan het Nederlandse Brabants Dagblad.

tgBron: BELGA

“Elf elfjes hebben een andere kleur gekregen, de rest is wit gebleven”, zegt Van Gils. De beslissing om de huidskleuren te veranderen is niet zozeer het gevolg van klachten, vertelt de woordvoerder. “Het kan een enkele keer benoemd zijn, maar we hebben geen aanhoudende klachten gehad. Het is echt een besluit van onszelf.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Wij willen dat het een afspiegeling is van de samenleving en dat kinderen zich kunnen herkennen”, vervolgt Van Gils. Of er ook plannen zijn om andere attracties diverser te maken, is niet duidelijk. “Het is dat nu de Droomvlucht in verbouwing is en in dit geval hebben we besloten om elfjes meerdere kleuren te geven: wit, zwart en alles er tussenin.”

Aangeboden door onze partners