Boze politieagenten voeren actie op Hasseltse markt: “We willen eindelijk ‘echte’ loonsverhoging”

© Serge Minten

Hasselt -

Op de wekelijkse markt in Hasselt hebben de vier politievakbonden samen actie gevoerd. “We willen eindelijk, voor het eerst sinds 2001, een ‘echte’ loonsverhoging”, zeggen Joeri Hendriks van VSOA politie, Patrick Verjans van NSPV, Manu Gilmont van ACV politie en Diederen Poisket van ACOD-LRB.

Dirk Jacobs

“We zijn de enige overheidsdienst die nooit een loonsverhoging kreeg”, klinkt het. “De indexverhogingen zijn voor ons geen opslagen. Bovendien is het onderhandelde en getekende sectoraal akkoord, dat bereikt werd na vijftien moeizame vergaderingen, eenzijdig opgezegd door minister Van Quickenborne (Open Vld). Pure contractbreuk. Wat ons betreft verdient hij dan ook de titel van ‘Liegebeest’, samen met de hele Vivaldi-regering die hem hierin volgt.”

Pensioenen

Ook rond de pensioenen is er ontevredenheid. “Terwijl het brugpensioen voor politiemensen quasi afgeschaft is, is dit wel nog steeds gangbaar voor alle andere openbare diensten zoals militairen, cipiers, spoorwegambtenaren en ga zo maar door. Wij zijn het echt beu en de mensen hierover informeren. Daarom houden we acties zoals deze op de markt in Hasselt.”

© Serge Minten

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners