Belgische film ‘Zeevonk’ krijgt speciale vermelding van kinderjury op Berlinale

Naast gevestigde waarden claimt vooral de jonge belofte Saar Rogiers (rechts) de spotlights in ‘Zeevonk’.

Op de Berlinale, het filmfestival van Berlijn, heeft het langspeeldebuut van de Belgische regisseur Domien Huyghe ‘Zeevonk’ een speciale vermelding gekregen van de kinderjury. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) zaterdag.

mtmBron: BELGA

‘Zeevonk’ was geselecteerd als openingsfilm van het Generation Kplus-programma van de Berlinale, een competitieve sectie voor films over de leefwereld van kinderen en jongeren. De jury bestond uit zeven kinderen uit Berlijn van 11 tot 14 jaar oud. 

‘Zeevonk’ is een Belgisch-Nederlandse coproductie die is geïnspireerd op het levensverhaal van de regisseur en zijn zus Wendy Huyghe, die samen met Jean-Claude van Rijckeghem het scenario schreef.

De film gaat over de twaalfjarige Lena, van wie het leven op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader, een visser, in mysterieuze omstandigheden sterft op zee. Het meisje is vastberaden om te bewijzen dat het geen ongeluk was, maar wel het werk van een zeemonster. De hoofdrollen in ‘Zeevonk’ worden vertolkt door Valentijn Dhaenens, Hilde De Baerdemaeker en Saar Rogiers. 

De film verschijnt op 29 maart in de Belgische bioscopen.

Aangeboden door onze partners