Belgische toeriste (30) sterft na sprong in Argentijns meer

Het Nahuel Huapi-meer in Bariloche.© Shutterstock

Een Belgische toeriste van 30 jaar is overleden na een sprong in een meer nabij het Argentijnse Bariloche. De vrouw was in het koude water achter een bal gegaan maar geraakte onderkoeld. De vrouw werd geïdentificeerd als Maggie Kamila Kiraga, een Oost-Vlaamse met Poolse roots.

mtm, nbaBron: La Nacion, Telam, Infobae

De feiten speelden zich vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) af, in het Nahuel Huapi-meer in Bariloche. De 30-jarige vrouw was aan de oever van het meer aan het spelen met een hond toen ze een bal in het water gooide zodat het dier ernaar zou gaan zoeken. Omdat de bal echter te ver wegdreef, besloot ze om zelf in het koude water te springen en erom te zwemmen, aldus een lokale bron.

De toeriste slaagde er echter niet in om terug naar de oever te zwemmen en begon om hulp te roepen, waarna haar partner en enkele andere toeristen probeerden om haar te redden.

Na enkele minuten kon de vrouw uit het water worden gehaald en op het strand werden nog een aantal reanimatiepogingen ondernomen, maar tevergeefs. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Nadien werd ook haar verloofde, Simon Szalai, met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. Maggie, van Poolse origine, haalde aan de UGent een masterdiploma in de psychologie. Het koppelde woonde en werkte al geruime tijd in Canada. De jonge vrouw zou zondag 31 jaar geworden zijn. Maggie’s ouders wonen in Zulte en waren zondag te aangeslagen om te reageren.

Hoewel het momenteel zomer is in Argentinië, is het water van het Nahuel Huapi-meer toch best koud. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 6 en de 12 graden in deze tijd van het jaar. Forensisch onderzoek moet nu aantonen of de vrouw om het leven kwam door verdrinking of door onderkoeling.

Aangeboden door onze partners