Drie op een rij voor Jonas Vingegaard in O Grand Camino na winst in slottijdrit, Deense Tourwinnaar pakt ook eindzege

© EPA-EFE

Jonas Vingegaard heeft zondag ook de slottijdrit op zijn naam gebracht in de O Gran Camino (Spa/2.1). De Deen toonde zich op het heuvelachtige parcours van 18,1 km maar liefst 35 seconden sneller dan ploegmaat Rohan Dennis. De kopman van Jumbo-Visma zette met zijn derde zege de eindwinst nog wat meer in de verf.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Nadat de eerste rit werd geannuleerd wegens sneeuw won Vingegaard de twee bergritten. En ook in de tijdrit, 18,1 km maar met 300 hoogtemeters, was hij niet kansloos. Maar dan moest hij wel voorbij hardrijder en ploegmaat Rohan Dennis. 

Die zette lange tijd de beste chrono op de tabellen, maar aan het tussenpunt werd meteen duidelijk dat hij niet met de winst naar huis zou gaan. Vingegaard dook maar liefst 24 seconden onder de besttijd van de Australiër en deed daar in het tweede deel nog eens 11 seconden bij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Derde zege op rij dus voor de Tourwinnaar van 2022 in zijn eerste wedstrijd van het jaar en daarbovenop pakte hij nog de eindwinst, met 2:30 voorsprong op de tweede in het klassement Jesus Herrada en 2:48 op Ruben Guerreiro. 

Daarmee toont de kopman van Jumbo-Visma dat hij klaar is voor Parijs-Nice. Hij treft daar Tadej Pogacar, die ook al met een rotvaart aan het seizoen begon met vijf overwinningen.

Aangeboden door onze partners