Voetbal 1ste provinciale SK Denderhoutem - DT Borsbeke: 1-0

SK Denderhoutem doet gouden zaak na derbyzege tegen DT Borsbeke: “Klopten één van de toppers van de reeks”

Yentel Van Keer (Borsbeke, rechts) kopt de bal weg voor Bram Vaeyens.© Gregory Van Gansen

Denderhoutem -

Met een treffer van Gianni Scheerlinck nam SK Denderhoutem de maat van DT Borsbeke in een derby die de tribune nog eens als vanouds liet volstromen. De titelkansen van Borsbeke kregen een knauw, terwijl Denderhoutem zich wat ademruimte verschafte nadat het wegzakte naar de gevarenzone.

Wim Redant

De verkenningsronde sleepte lang aan met veel middenveldspel. Na een mistasten van De Middeleer omzeilde Scheerlinck de doelman en de thuisfans mochten na twee thuisnederlagen op rij nog eens juichen. Wembankoy kreeg de kans op een tweede treffer, maar de flankaanvaller talmde te lang. Na rust bepaalde Borsbeke de speelrichting, maar de steriele druk vertaalde zich nauwelijks in doelgevaar. Matteo Vancutsem heerste op het middenveld en achterin hielden Arno Ardans en Sibren Mertens de sleutel op de deur. Toch diende Denderhoutem ook een kaarsje te branden voor doelman Hannes D’Hauwers die met een fantastische redding Rayen Bellemans van de gelijkmaker hield bij een zeldzame Borsbeekse dreiging. Scheerlinck kon de wedstrijd helemaal beslechten na een scherpe counter, maar de Atomse fans dienden te wachten op het slotsignaal vooraleer ze konden feesten.

Arno Ardans stond pas voor de derde keer dit seizoen aan de aftrap bij SK Denderhoutem nadat een zware knieblessure hem op de operatietafel deed belanden. “Ik scheurde de achterste kruisband en was tien maanden out. Dan voelt het extra goed aan om tussen de lijnen te staan en met Borsbeke toch één van de toppers van de reeks te kloppen. Als verdediger betekent een clean sheet ook een opsteker.” Ardans maakt een correcte analyse van de wedstrijd. “We zetten een sterke eerste helft neer, waarin we licht domineerden. In de tweede helft stonden we onder druk en kwamen we er nog te weinig uit omdat we vergaten te combineren. We boekten een belangrijke zege, maar Diego De Cock, Shane Van Kerckhoven en onze kapitein Wesley Van Den Borre slikten hun derde gele kaart. Toch geloof ik dat we met deze instelling ook op KSK Vlaamse Ardennen iets kunnen rapen.”

Titelkansen

De naar KFC Merelbeke vertrekkende Yentel Van Keer was bij de bezoekende Zebra’s het lichtpunt. “In de eerste helft werd ons spel ontsierd door te veel slordigheden”, weet Van Keer. “Na rust waren we baas, maar we creëerden te weinig kansen. Als promovendus mogen we niet klagen over ons seizoen. We mikten op de linkerkolom en zitten ruim op schema. De club vroeg geen licentie aan voor derde afdeling, maar dat betekent niet dat we onze titelkansen zo maar willen vergooien.”

Aangeboden door onze partners