Voetbal 1ste nationale Mandel United - Rupel Boom 1-2

Na nederlaag in cruciale match staat Mandel United met één been in tweede afdeling: “We zijn bezweken onder de druk”

Matheo Vroman wordt onderuit gehaald door een bezoeker.© Bart Vandenbroucke

Izegem -

Elke week wordt de situatie van Mandel United wat meer penibel. De wedstrijden tegen Rupel Boom en Hoogstraten VV moesten gewonnen worden. De eerste draaide alvast uit op een 1-2-nederlaag, zodat het volgend weekend in Hoogstraten de match van de allerlaatste kans wordt. Mathematisch blijft alles mogelijk, maar moeilijk wordt het alleszins.

Koen Verdruye

Ze laten nochtans niets aan het toeval over bij Mandel United. Ook zaterdag kwam de groep weer vroeg samen in TC Isis om gezamenlijk de maaltijd te nuttigen. Na de tactische bespreking trok de groep vol goede moed naar de Skyline Arena voor de match van de voorlaatste kans. Trainer Mikhail Turi wijzigde het systeem lichtjes. Hij speelde met twee spelers voor de verdediging (Tarfi en Dekuyper) en zette Mathis Laloux op de tien achter diepe spits Mujangi Bia. Rucquois (links) en Vroman (rechts) bezetten de flanken.

Rupel Boom kwam echter op voorsprong via Buyl, maar Mujangi-Bia stelde al snel gelijk. “We scoren wel in bijna elke match, maar slikken ook te makkelijk doelpunten”, zuchtte Mathis Laloux. “De nul houden lukt zelden.” De Waals-Brabander uit Braine, die voor Charleroi en Moeskroen speelde, had ook een verklaring voor het falen. “Er is te veel druk en deze jonge groep heeft daar moeite mee. We wisten dat we eigenlijk moesten winnen en zijn bezweken onder die druk.”

Zware blessure Fonkeu?

Zaterdag volgt weer zo’n cruciale match in Hoogstraten, ook een staartploeg die eind december wel vlot kwam winnen in Izegem. Op de grens met Nederland moet het omgekeerde gebeuren voor Mandel, dat het dan allicht wel zonder William Fonkeu moet doen. De verdediger viel uit met een knieblessure. “Hij verdraaide zijn knie, het ziet er niet goed uit”, aldus Laloux. “Begin van de week zullen er onderzoeken moeten gebeuren. Hopelijk zijn we hem niet te lang kwijt, want dan zitten we met een extra probleem.”

“Over de match is niets gezegd na afloop. Iedereen zat erg diep en dan is het geen moment om veel te zeggen. Maandag hebben we weer training en zal dit wel ter sprake komen. De competitie duurt nog lang en mathematisch is het nog mogelijk, maar we beseffen wel dat een nieuw slecht resultaat volgende zaterdag het begin van het einde betekent”, besloot Laloux.

Aangeboden door onze partners