Voetbal  2de Provinciale A  KVK Wemmel - ERC Hoeilaart 1-2

Shayker El Bay matchwinnaar in Wemmel: “Ik wil graag met Hoeilaart naar eerste provinciale en tekende al bij”

Het Hoeilaartse duo Shayker El Bay (27) en Yani Smidts vangen Bavo Heindryckx op van Beersel-Drogenbos (archieffoto).© Geert Tresignie

Wemmel -

Hoeilaart vrijwaarde zijn kansen in het titeldebat met een hard bevochten zege bij staartploeg Wemmel die een felle repliek bood. De Hoeilaartse midvoor Shayker Hamed El Bay (27) kroonde zich tot matchwinnaar met twee goals, telkens op pass van Niel Dewolf.

Wim Redant

Shayker Hamed El Bay keerde na een ommetje van drie jaar SK Nossegem terug naar de vertrouwde Hoeilaartse stal waar de ambitie brandt om de promotie af te dwingen naar eerste provinciale. “Kraainem presteert al een heel seizoen op hoog niveau en wordt een taaie concurrent, maar we blijven alles uit de kast halen om de leider het vuur aan de schenen te leggen. Met Wemmel omzeilden we een zware klip”.

Wemmel staat laag geklasseerd, maar serveerde verduiveld goed voetbal op het eigen kunstgrasveld in het Marcel Van Langenhovestadion. “Ik ben blij dat ik de ploeg kon helpen met twee knappe goals. Bij de eerste goal zette Niel Dewolf voor waarbij de bal achter mij kwam aangewaaid, maar ik kon de bal perfect raken met de rechtervoet. Nadien roerde Wemmel de aanvalstrom, maar we speelden goed georganiseerd en mikten bij de omschakeling op onze snelheid voorin. Na een nieuwe assist van Niel Dewolf knalde ik de tweede goal met links raak.”

Met nog vijf minuten op de klok vlamde Arthur Nijs raak, maar verder kwam Wemmel niet meer. “Het werd toch nog even spannend, maar we stonden goed in blok. Anasse El Yousfi mikte op pass van Ronny Bukasa een derde treffer voorlangs. Op Borchtlombeek liet ik de kansen nog liggen, maar op Wemmel toonde ik me wel efficiënt. Ik wil graag met Hoeilaart naar eerste provinciale en tekende al bij. Ik woon op twee minuutjes van het stadion en zie geen enkele reden om te vertrekken.”

Wemmel heeft een te smalle kern

De Wemmelse aanvoerder Gilles Hellinckx blijft ook na de trainerswissel in het degradatie-gewoel verwikkeld. “Tegen Hoeilaart stuitten we op een sterk blok. Hoeilaart mikte op de counter en puurde een treffer uit een eerste kans. Nadien zetten we druk met goed voetbal, maar het vele balbezit leverde iets te weinig kansen op. Er wachten ons nog acht finales om de scheve situatie recht te zetten. De club maakt volop werk van versterkingen en mikt volgend seizoen zelfs op de top-drie. We moeten alles uit de kast halen. Ik ben intussen acht jaar kapitein en doe er nog een jaartje bij omdat ik een afscheid door de grote poort wil. Dit seizoen kwamen we in de problemen door blessures in combinatie met een te smalle kern.”

Aangeboden door onze partners