Voetbal 3de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING: Eendracht Elene-Grotenberge roept Eendracht Aalter een halt toe, Avanti Stekene duikt top vijf weer in

Avanti Stekene (op archiefbeeld) ging met 0-1 winnen bij de rode lantaarn KFC Eppegem.© Geert De Rycke

FC Voorde-Appeltere moet op acht speeldagen van het eind de leidersplaats afstaan aan Tempo Overijse. De Vlaams-Brabanders toonden zich in de topper tegen de Ninovieters superefficiënt. Maar net als de titelstrijd is ook de degradatiestrijd nog lang niet gestreden.

“Voetbal kan soms raar zijn”, zegt FC Voorde-Appelterre-woordvoerder Yvan Van der Poorten. “We speelden een heel goede wedstrijd, maar de thuisploeg werkte af aan honderd procent. En bij ons lukte het deze keer steeds net niet.” Door de winst telt Overijse nu een puntje meer.

Onderaan krijgen na het algemeen forfait van SV Anzegem vooral de West-Vlaamse degradatiekandidaten Eendracht Wervik en SV Rumbeke het warm onder de voeten. Maar dat geen van beiden al de handdoek gooit, bleek zaterdagavond al. KVC Jong Lede ging zwaar onderuit bij Rumbeke, waardoor groen-wit zijn topvijfplaats moet afstaan aan Avanti Stekene, dat met het kleinste verschil ging winnen bij rode lantaarn KFC Eppegem. “Een erg slecht veld en de felle wind maakten goed voetbal moeilijk”, vertelt de Stekene voorzitter Gino Rossaer. “Voor de rust kregen we via Audin, Criel en Verspeeten enkele halve kansen. Het was echter wachten tot op het uur toen Verspeeten een voorzet vanop links van Audin kon binnen koppen. Nadien controleerden we de wedstrijd, al moest doelman Siebe Emmaneel op een kwartier van het einde met een knappe redding de gelijkmaker uit zijn doel ranselen. We pakken zes op zes, houden opnieuw de nul en staan weer in de top vijf. We moeten volgende week in de topper tegen HO Kalken bevestigen.”

VW Hamme kwam bij KSC Wielsbeke op voorsprong toen Smet een hoekschop verlengde, maar de thuisploeg stelde snel gelijk. “Een fase waarin Warre Ponnet zich blesseerde, leidde tot balverlies die de gelijkmaker opleverde voor de West-Vlamingen. Warre moest trouwens worden vervangen”, aldus woordvoerder Thoen. Na de koffie nam Wielsbeke het heft in handen. De Jaeger scoorde na een hoekschop, maar na een handspel bezorgde aanvoerder Van Osselaer de bezoekers toch nog een punt. “Een logische uitslag tegen een sterke tegenstander”, klinkt het in Hamme.

Eendracht Aalter weet ook weer wat verliezen is. Na een indrukwekkende achttien op achttien konden de rood-witten bij het eveneens bedreigde Eendracht Elene-Grotenberge na de koffie het niet meer beredderen en ging het met 3-1 onderuit.

Ook KVE Drongen kon thuis tegen SK Roeselare-Daisel geen grote stap richting het behoud zetten. De bezoekers scoorden vroeg, maar Samini stelde snel gelijk. Nadien hielden beide ploegen elkaar net als in de heenronde in evenwicht. (ies)

Aangeboden door onze partners