voetbal 1ste Nationale KVK Tienen 1 - Olympic Charleroi 1

Keeper Tibo Herbots heeft een groot aandeel in de vierde Tiense draw op rij: “We hunkeren woensdag naar de overwinning. Het goede voetbal sterkt ons”

Tibo Herbots: “Ik ben tevreden over de drie matchen waarin ik titularis was.”© Guy Meurs

Tienen -

KVK Tienen speelde tegen Olympic voor de vierde keer op rij gelijk. Net voor het halfuur scoorden de gasten maar tien minuten voor tijd stelde Yvan Yagan orde op zaken in deze fel geladen wedstrijd. Zowel de Tiense doelman Tibo Herbots (21) als zijn vis-à-vis, de tien jaar oudere Tanguy Moriconi, waren blikvangers. Dat betekent dat beide ploegen met open vizier streden en het aan weerszijden kansen regende.

René Beelen

Tibo Herbots moest zich omdraaien toen verdediger Matisse Bergiers de bal pardoes wegwerkte in de voeten van Kieran Felix die het ronde ding laag in de verste hoek deponeerde. KVK had nog meer dan een uur de tijd om die 0-1 van het bord te vegen. Dat gebeurde uiteindelijk tien minuten voor affluiten met de gelijkmaker van Yvan Yagan.

Mooi was dat beide ploegen de overwinning nastreefden en er zo heel wat te beleven viel.

“Ik had een sterker Olympic verwacht omdat die ploeg toch op de derde plaats in de rangschikking stond”, oordeelt Tibo Herbots. “Ik vond ze niet speciaal. Er waren afwisselende kansen in de eerste helft. Vooral in het eerste kwartier van de tweede helft zette Charleroi druk en moest ik onze ploeg rechthouden, want 0-2 zou een domper hebben betekend.”

Woensdag tegen Francs Borains

“Ik ben tevreden over de drie matchen waarin ik titularis was”, blikt Tibo Herbots, die Sofiane Bouzian onder de lat verdreef, terug. “ Zo deed ik vorige week in de laatste minuut een fenomenale redding. Op de corner die volgde maakte Thes gelijk. Heel jammer. Nu was er dat knullige doelpunt van Charleroi. Het was moeilijk in die fase voor Matisse om te bal te ontzetten. We kunnen hem niets verwijten.”

“Gelukkig dat Yvan Yagan een schitterend doelpunt maakte op een goed moment. De bezoekende keeper reageerde in de slotminuut van de reguliere speeltijd op een lange bal van Yvan. Hij had eveneens een groot aandeel in dit gelijkspel.”

“Dit wordt een drukke week met woensdagavond de thuismatch tegen Francs Borains met de ex-eersteklasser Chevalier”, kijkt Tibo Herbots vooruit. “We hunkeren na die draw naar een overwinning. We moeten de supporters plezieren. Het sterkt ons dat we goed voetbal brengen met vele vloeiende combinaties. Op het terrein van Francs Borains verloren we nipt met 2-1 na een goede wedstrijd.”

Aangeboden door onze partners