Voetbal 1ste nationale

REEKSOVERZICHT 1STE NATIONALE. Knokke slikt met tien man en aanvaller in doel gelijkmaker diep in blessuretijd, Winkel onderuit

Een bewogen weekend in eerste nationale voor de West-Vlaamse ploegen. Hekkensluiter Mandel United deed een slechte zaak onderin en ook Winkel Sport verloor. FC Knokke incasseerde met tien man nog de gelijkmaker tegen Francs Borains.

Koen Verdruye

FC Knokke moest een plaatsje vrijgeven door het 1-1-gelijkspel tegen Francs Borains, daags nadat Heist verrassend had gewonnen van Wezet en naar de vijfde plaats klom. Na een week waarin hij met hartproblemen in het ziekenhuis werd opgenomen, leidde trainer Yves Van Borm zaterdag toch de training en zat hij zondagmiddag keurig op de bank. Zijn hart hield prima stand, want in de tweede helft was het geen tafereel voor hartlijders. Eerst behoedde Sven Dhoest zijn ploeg voor de 0-1, maar toen hij ver uit zijn doel kwam gelopen om een ontsnapte aanvaller af te stoppen, kreeg hij rood. De Knokse wissels waren al opgebruikt, zodat de ingevallen spits Jonathan Mfumu werd opgeofferd om in doel plaats te nemen. De ook al ingevallen Yoshi Mariën scoorde voor de tweede opeenvolgende week en bracht Knokke zowaar op voorsprong. Een gouden zege leek in de maak, maar de scheidsrechter liet liefst zeven minuten verder spelen in de toegevoegde tijd. Francs Borains trof twee keer het kader, maar een ultieme vrije trap werd na een halve redding van Mfumu door wie anders dan Teddy Chevalier nog in doel geduwd. De Knokse spelers briesten van woede, Yves Van Borm kwam er ook tussen en kreeg twee keer geel. Het werd de geplaagde coach te machtig en hij verliet wenend het veld. Commentaar geven achteraf lukte niet. “We verloren niet door onszelf of de tegenstander, maar door de arbitrage”, kookte ook Yoshi Mariën van woede. T2 Geoffrey Claeys doorzwom al vele watertjes en zag het zo: “Jammer dat veel refs een match niet aanvoelen. Dit is gewoon heel zuur voor heel Knokke.”

Winkel Sport slaagde er in La Louvière twee keer in om het evenwicht te herstellen, maar Bangoura en de weer herstelde Zakari Lambo scoorden uiteindelijk nog twee keer. Na de 4-2-nederlaag is Winkel met 29 punten nog steeds dertiende.

Aangeboden door onze partners