Wielrennen Beloften Brussel-Opwijk U23 Road Series

Floris Van Tricht net naast het podium in Opwijk: “Ik kwam iets te vroeg op kop, in de laatste dertig meter ontploften mijn benen”

De Nederlander Roel Vansintmaartensdijk wint Brussel-Opwijk U23 voor de Fransman Axel Huens en de Belg Tijl De Decker van Lotto.© Marc Van Hecke

Opwijk -

De Nederlander Roel Vansintmaartensdijk (Circus-ReUz-Technord) schreef Brussel-Opwijk, de eerste wedstrijd van de U23 Road Series, op zijn naam. De Fransman Axel Huens eindigde tweede en maakte het ploegsucces compleet. Tijl De Decker (Lotto Dstny Devo Team) eindigde derde. Floris Van Tricht uit Boutersem en Vlad Van Mechelen uit Bertem, die de witte jongerentrui niet kwam ophalen, eindigden vierde en vijfde.

Freddy De Geest

Een strakke en koude wind in combinatie met een copieus klimmenu met Varent, Blakmeers en Putberg, kon niet verhinderen dat de vlam meteen in de pan sloeg. Ben Squire, Gauthier Beeckman, Raphaël Mouton, Andrea Raccagni Noviero en Delano Swenne kozen voor de aanval, maar hun liedje was snel uitgezongen. Interessanter werd het toen Michiel Nuytten, Jelle Harteel, Jelle Vermoote en de Nederlanders Roy Hoogendoorn en Bram Leerkes de krachten bundelden. De voorsprong klom op tot boven de 3 minuten omdat er niet echt jacht werd gemaakt op de vluchters. Jorre Debaele probeerde de brug naar de leiders te leggen en ook Gust Lootens roerde zich.

“Met Michiel Nuytten in de kopgroep zaten we in een zetel. Dat was het plan vooraf. Er moest altijd iemand mee met een vlucht”, vertelde Floris Van Tricht (EFC - L&R - Van Mossel). “In het peloton reed ik permanent vooraan. Op de Putberg kwam ik telkens bij de eerste vijf boven. Het was wel jammer dat de scheurtjes die er daar altijd waren, niet resulteerden in een ruime kopgroep. “

Eerst Leerkes en daarna Hoogendoorn lieten het afweten voorin. Vangheluwe zorgde voor een West-Vlaams kwartet voorin. De kopgroep dikte aan tot zeven eenheden en toen vond Vangheluwe zijn moment gekomen om voor een solo te gaan.

In het slot namen de renners van DSM-Dutch Food Valley de wedstrijd in handen in dienst van Vlad Van Mechelen.

“Vangheluwe was sterk, maar tegen een aanstormend peloton heb je geen verhaal”, aldus Van Tricht.

“Ik kon me goed positioneren voor de sprint, maar ik kwam iets te vroeg op kop. In de laatste dertig meter ontploften mijn benen en werd ik nog geremonteerd door drie renners. Vooraf had ik getekend voor de vierde plaats, maar nu is het gevoel dubbel. Had ik mijn sprint iets beter getimed, dan stond ik op het podium en dat maakt nog altijd een groot verschil. Deze winter heb ik harder dan ooit voorheen gewerkt. Daar pluk ik nu de vruchten van. De ploeg functioneert ook goed. We zijn klaar voor een mooi seizoen”, zegt de renner van EFC-L&R-Van Mossel dat enkel het Lotto Dstny Devo Team moet laten voorgaan in het ploegenklassement. Jelle Vermoote is leider in het rushesklassement.

Aangeboden door onze partners