voetbal 3de Provinciale D Crossing Vissenaken - Kortenaken 8-0

Waal Nicolas Lentini en Crossing Vissenaken herpakken zich na nederlaag in topper met monsterscore: “Al 32 keer gescoord, een record aan goals in mijn carrière”

Nicolas Lentini wil met Crossing Vissenaken naar Tweede Provinciale.© Guy Meurs

Vissenaken -

De 1-2-nederlaag van Crossing Vissenaken in de topper met Boutersem is vergeten. Crossing zag concurrent Boutersem niet verder komen dan een 1-1-draw tegen KVK Tienen B. Zelf haalde de leider tegen Kortenaken met een 8-0 zwaar uit. Blikvanger was Nicolas Lentini (26) die vijf van de acht goals achter zijn naam zette.

René Beelen

“Het verschil in de rangschikking is nu zes punten met Boutersem”, merkt topschutter Nicolas Lentini op.

“Bovendien hebben we nog een match te goed en kunnen we die kloof in dat laatste schuifje van de competitie verbreden tot negen punten. De titel ligt voor het grijpen. Er is geen houden meer aan. Ik kijk al uit naar tweede provinciale. Daar komen we allicht goed uit de verf omdat we in de groep veel technisch onderlegde voetballers hebben. Iedereen van de kern voor het komende seizoen blijft en met de versterkingen gaan we in de reeks hoger alleszins geen mal figuur slaan.”

Lentini blikt terug op het duel met Kortenaken. “Een mooie score, maar toch hadden we in de eerste helft weerstand van Kortenaken. Al stond er een 3-0 op het bord”, analyseert Nicolas. “Het liep in die eerste helft wat stroef inzake combinatiespel. Net voor de rust had ik een strafschop omgezet. Na de pauze liep het allemaal veel beter en werd de tegenstander onder de voet gelopen met nog vijf goals. We lieten ook nog kansen onbenut op een nog hogere score. Ik heb dit seizoen al 32 keer gescoord en dat is voor mij een record. Ook vijf goals, waaronder twee strafschoppen, in één match is me in mijn carrière nog niet gelukt.”

De sfeer is geweldig in Vissenaken

“We hebben hier een schitterend seizoen neergezet. Iedere keer is het feest na de wedstrijd. Die sfeer is geweldig en hangt uiteraard samen met de goede resultaten. Mooi is dat ik in deze Vlaamse reeks als Waal goed aanvaard wordt. Dat maakt dat ik ook presteer en als aanvaller me echt goed kan uitleven. Ik zit bovendien in een heel sterk team en dat is een voordeel want een spits is afhankelijk van de toevoer. Kortom, ik voel me goed in mijn vel.”

Aangeboden door onze partners