Vrouwenvoetbal  Super League  Fémina White Star Woluwe - RSC Anderlecht Ladies 2-1

Brusselse Anaëlle Wiard doet met Woluwe verrassend Anderlecht knielen

De vrouwen van Woluwe (archieffoto) mochten verrassend een feestje bouwen na de wedstrijd tegen Anderlecht.© facebook fwsw

Sint-Lambrechts-Woluwe -

Anaëlle Wiard (31) had aangekondigd dat ze op het einde van het seizoen stopt, maar zondagavond klonk toch al een vleugje twijfel bij de speelster van Woluwe nadat ze de Brusselse derby had open gebroken met een treffer en finaal ook verrassend had gezegevierd tegen haar ex-club.

Wim Redant

Op pass van Lisa Despret maakte Wiard het openingsdoelpunt. Lore Jacobs bracht de landskampioen langszij met een klutsbal. Toen een knal van Wiard afweek op Charlotte Tison was Selina Gijsbrechts er als de kippen bij om Woluwe opnieuw op voorsprong te zetten. Anaëlle Wiard was betrokken bij beide goals en kroonde zich zo tot de killer van Anderlecht.

“Eerlijk gezegd geloofde ik niet dat we stand zouden houden. In de eerste helft zetten we ons voetje nog naast Anderlecht, maar na rust was het pompen of verzuipen tijdens de stormloop van Anderlecht. Het slotsignaal klonk dan ook als een hemels geluid. Voor Woluwe betekent de derby uiteraard de match van het jaar. Als geboren Brusselse kan ik deze derbyzege wel heel goed smaken. Toch zit ik met een dubbel gevoel opgescheept. Ik speelde acht jaar lang bij Anderlecht en gun die club wel de landstitel bij de vrouwen wegens de affiniteit die ik als ex-speelster nog heb met paars-wit. Bij de mannen ligt dat evenwel anders, want daar ben ik van kindsbeen fan van Standard. De liefde voor Standard werd doorgegeven van mijn grootvader op mijn vader en trok ook mij mee aan boord.”

Wiard zwaait straks mogelijk af.

“Ik plande dat dit seizoen het laatste zou zijn. Als speelster in de Super League moet je zwaar investeren in je sport waardoor je sociale leven daar onder lijdt, terwijl er financieel nauwelijks een return is. Ik hou wel nog steeds van het spelletje en houd alle poorten voorlopig nog open.”

Paars-witte defensie onthoofd

RSCA-coach Dave Mattheus zat met de handen in het haar nadat met de kansen werd geknoeid alsof het een lieve lust was en paars-wit ook qua blessures in de hoek zit waar de klappen vallen. “Naast Laura De Neve keerde ook Michelle Colson terug van de Red Flames met een blessure. Mariam Toloba haakte in Woluwe af tijdens de rust en in de slotfase diende ook Silke Vanwijnsberghe de strijd te staken. Onze defensie is onthoofd. Hier zal ook onze komende tegenstrever AA Gent moed uit putten. De kansenverhouding was 3-20, maar toch beten we in het zand. Niet alleen offensief werd het een slag in het ijle. Ook de tegengoals gaven we te makkelijk weg.”

Aangeboden door onze partners