Christina Applegate neemt afscheid van de spotlights (met opmerkelijke wandelstok): “Ik heb het niet meer in me”

De Amerikaanse actrice Christina Applegate heeft zondag naar eigen zeggen haar mogelijk laatste publieke optreden gegeven. De actrice – vooral bekend uit de sitcom ‘Married with children’ verscheen dan ook op de rode loper van de SAG Awards met een opmerkelijke wandelstok.

jvh

Applegate (51) lijdt aan multiple sclerose, en droeg op de rode loper ­– in het gezelschap van haar dochter Sadie (12) – een wandelstok met de boodschap “FU MS” (Fuck you, multiple sclerose, red.) en de naam van haar dochter met een hartje. “Dit was mogelijk mijn laatste prijsuitreiking als actrice”, verklaarde Applegate die boodschap na afloop. “Ik kan me niet inbeelden dat ik in de toekomst om 5 uur ’s ochtends opsta en 12 tot 14 uur op een set sta. Dat heb ik momenteel niet meer in me.”

© AFP

Applegate was genomineerd als beste actrice in een comedyreeks voor haar rol in de Netflixreeks ‘Dead to me’, maar won niet. Tijdens de opnames voor het derde en laatste seizoen van die serie was Applegate naar eigen zeggen “elke dag een wrak”.

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners